В клуба по художествена гимнастика „Черно море“ вдигат летвата за новия сезон

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

По-високи цели и задачи за новия сезон си поставят в най-младия варненски клуб по художествена гимнастика „Черно море“. Тръгнал в края на 2020 г. с амбицията да пресъздава красота и да възпитава у децата обич към спорта, днес екипът вдига летвата още по-високо, що се отнася до подготовката и изискванията към състезателките. Главният треньор и президент на клуба Здравена Накева и треньорките Здравка Саздова, Ивана Николова, Кристияна Петрова, олимпийската медалистка Владислава Танчева и Цветелина Цветкова работят с повече от 120 момичета от 3 до 14 години в различните възрастови групи. Клубът развива две направления – масов спорт и високо спортно майсторство.

Резултатите вече са налице. През изминалия сезон децата на КХГ „Черно море“ извоюваха златни, сребърни и бронзови отличия и от международни турнири, и от държавните първенства в „Б“ категория при девойките младша до 10 г. и при девойките младша възраст. Медали спечелиха и най-малките състезателки в двете национални Гимнастради, проведени в Шумен и Пловдив. На гала концерта в Двореца на културата и спорта, посветен на 70 години художествена гимнастика в морската столица, децата на КХГ „Черно море“ впечатлиха с оригинални композиции и обраха аплодисментите на публиката.

„В клуба изповядваме философията, че художествената гимнастика не е само здраве, естетика и магия за окото. Нашият спорт възпитава в дисциплина, целеустременост, родолюбие. Желанието ни е повече момичета да се докоснат до вълшебството, наречено гимнастика, да почувстват духа на спортната надпревара, да се научат да търсят победата в конкурентна среда“, казва Здравена Накева.

Тя е убедена, че пътят, по който върви младият варненски клуб, е правилният и големите успехи тепърва предстоят. За следващия сезон в КХГ „Черно море“ са си поставили за цел да имат състезателки вече и в категория „А“.

Конкуренцията в художествената гимнастика е много сериозна, но нашата амбиция е реална и целта – изпълнима. Ще бъдем сред най-добрите клубове в страната, категорична е Здравена Накева.

(Visited 111 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close