Youth Street Varna стартира инициатива за изработване на къщички за бездомни животни

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Независимото младежко информационно издание Youth Street Varna стартира инициатива за изработване на къщички за бездомни животни.
Очакваме всички, които не са безразлични към съдбата на уличните животни да се включат, като вложат фантазия, сръчност, находчивост и много любов при изработването на къщички, които да поставим на места, обитавани от нашите извъндомашни любимци, за да не загинат от студ през зимата.
Инициативата ни вече срещна подкрепа от фирма Mezzeto , която със съдействието на Никол Кръстева, ученичка от ПГ ТМД предостави 30 броя кашони, от които да бъдат изработени първите подслони за бездомни животни.
Възпитаниците на ПГ Текстил и моден дизайн също бяха сред първите, които се отзоваха, като изработиха 20 броя постелки за къщичките, така че на бездомните кучета и котета да им е малко по-комфортно на улицата.
Инициативата ни среща подкрепа и от някои търговски обекти в града, около които се подвизават четириногите сладури.
Защо го правим? Защото силният човек е добър! И защото:
-15°C е критична за котките, живеещи навън. За животни в покой (спящи) този праг е още по-нисък. Първо замръзват ушите и опашката, след това краката и след това цялото тяло.
– При температура от -20°C гладна котка умира за 40 минути.
– 70% от бездомните котки са на по-малко от 2 месеца. 50% от тях не оцеляват до 2 години. Повечето от тях умират през зимата.
– Бездомните кучета се крият по входове и дворове ,за да оцелеят – МОЛЯ ВИ НЕ ГИ ГОНЕТЕ!
– 95% от бебетата кучета умират до втория си ден след раждането от замръзване
– Отделете от вечерята си ,няма да ви ощети и нахранете кварталното кученце – вие сте на топло,но то зъзне някъде в мрачния студ уплашено и само…
– Можете да помогнете на животните, като им дадете храна с високо съдържание на протеини и рибни мазнини.
– Ако направите къщичка, тя трябва да е сравнително голяма, за да може котката да се обърне и да се стопли (с малка врата).
– Важно е къщата да се издигне над земята, например на палети или подпряна на някакви крачета, тъй като по-голямата част от топлината обикновено се отнема от земята, а не от вятъра.
МОЛЯ! Не прогонвайте животните от входове, магазини, офиси, поне в студа. Те няма къде да се скрият от вятър и снеговалеж, така че замръзват до смърт на няколко метра от топлите къщи…
ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ИНИЦИАТИВАТА И НИ ИЗПРАТИТЕ СНИМКИ НА ВАШИТЕ КЪЩИЧКИ ЗА БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ на youth21@gmail.com !
(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close