Siemens България предоставя стипендия и бъдеща реализация на изявени студенти от ТУ-Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Нова стипендиантска програма стартира направление Дигитални индустрии на Siemens България в Технически университет – Варна. Компанията ще предостави стипендии на изявени студенти от специалностите “Автоматика, информационни и управляващи компютърни системи” (АИУКС) и “Софтуер и интернет технологии” (СИТ), съобщиха от компанията за Varna24.bg.

Програмата ще стартира от началото на учебната 2021/2022 година. Стипендията ще бъде в размер на 500 лв месечно на студент.

“Siemens България е компания, която има дългогодишни традиции на сътрудничество и подкрепа за водещите технически висши учебни заведения в България. Новата стипендиантска програма надгражда и разширява партньорството ни с ТУ-Варна, където от няколко години съществува специалност “SIEMENS PLC технологии за управление”, заяви инж. Теодор Маринов, ръководител на Дигитални индустрии в компанията.

Програмата е насочена към студенти от ТУ-Варна, завършили поне трети курс, които имат желание да се развиват в сферата на автоматизацията и дигитализацията и са постигнали успех от последния семестър най-малко “Много добър 5”. Стипендиантите ще бъдат определени на конкурсен принцип след предварителна селекция по документи и събеседване с представители на Siemens България.

Стипендията е за срок от 1 академична година, като всяка година ще има нов подбор.

“Вярваме, че с новата програма ще дадем стимул на будни и високомотивирани младежи да разгърнат своя потенциал. Най-добре представилите се ще имат възможност да се присъединят към екипа на Инженерния хъб във Варна и да работят по проекти за някои от водещите автопроизводители в Европа и в света“, допълва инж. Маринов.

Крайният срок за кандидатстване е 10 септември 2021 г., като желаещите трябва да подадат мотивационно писмо и автобиография в Деловодството на ТУ- Варна.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close