6000 лв. са нужни на атлетите от МГ – Варна, за да представят страната ни на Световната Ученическа Гимназиада в Рио де Жанейро

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Кампания за събиране на средства за изпращане на отбора по лека атлетика на МГ Варна на Световната Ученическа Гимназиада в Рио де Жанейро, Бразилия, се провежда в морската столица. За СайтЪТ Мартин Демирев от Фондация МГ “Д-р Петър Берон” заяви, че остава по-малко от седмица, за да бъде събрана цялата сума, която възлиза на 12 000 лв. Към момента са събрани малко над 6000 лв., но са нужни още средства, с които младите атлети ще покрият разходите си в Бразилия.

“Ученическата Гимназиада е на ниво Олимпийски игри в ученическите състезания. Нашите състезатели ще бъдат националния отбор представящ България. Нека им дадем възможност достойно да се докажат на световната сцена. Средствата, които събираме са, за да успеем да изпратим четирима ученици в Бразилия, които убеден съм ще представят страната ни изключително достойно”, каза още Демирев и уточни, че в отборът се състои от 5 момичета и 4 момчета.

Средствата, които са събрани ще бъдат използвани за закупуването на самолетните билети за отбора и покриване на текущите разходи.

Отборът по лека атлетика на МГ е ставал Национален Ученически Шампион в безпрецедентните 4 поредни години след 2015г. Преди това нито един отбор не е успявал да спечели състезанието дори две поредни години.

Победата на държавно ниво класира отбора за участие на Световната Гимназиада организирана от ISF. До сега отборите ни са се състезавали в Китай, Турция и Франция.

През 2022г. Състезанието беше планирано за Турция, но след опустошителните земетресения, организацията беше преместена за Бразилия.

Предвид, че разноските се поемат от състезателите и училището, тази промяна доведе до невъзможност да се покрият разходите. Състезателите са организирали базари в МГ, за да съберат средствата необходими за пътуването и участията, но това не е било достатъчно.

Тъй като на този етап не могат да се предвидят всички разходи, кампанията по фондонабиране продължава, а средствата, които се съберат над необходимите, за да отидат атлетите ни в Бразилия, ще бъдат използвани за подкрепа на други състезатели на МГ да отидат на състезания(както, например, беше подкрепата за участието на Жаутиковската олимпиада или състезанието на MIT-Harvard в САЩ по-рано през годината)

Направете дарението си тук. Финансовите средства не трябва да спират състезателите от участие на състезание, за което са се борили :

Титуляр на банковата сметка: МГ д-р Петър Берон – Варна – Фондация

Име на банката: Банка ДСК

Адрес: бул./ул. ул. Академик Андрей Сахаров № 15, ет. 1, офис А4

IBAN: BG42STSA93000029053453

Swift / BIC: STSABGSF

Молим в поле “Основание на превода” посочете “Лека атлетика – Бразилия”

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close