15 годишният Лъки-Мартин Матев ще обучава безплатно деца в академия за програмисти във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

На 10 ноември 2021 г. във Варна стартира безплатна детска Академия за млади програмисти Roblox Game Academy

От години Zariba Academy провежда курсове за програмисти на игри, а този сезон предлагат нещо наистина иновативно и това е Roblox Game Academy!

Техният нов, модерен проект има за цел да покаже ползите от игрите и тяхната положителна страна. Вниманието им е насочено към деца на възраст от 14 до 18 години. Напълно безплатно те ще бъдат приобщени към света на гейминга, като ще имат възможност те самите да го създават.

Игрите стимулират въображението, умствения и визуален капацитет на всяко дете. Те помагат за увеличаване на креативността, логиката и математическите способности.

Голям опит специално в игрите за деца има световноизвестната компания Roblox, която e мащабна онлайн, мултиплейър платформа, позволяваща на потребителите да създават свои собствени заглавия и да играят различни видове игри, дело от други потребители.

Броят и разнообразието на предлаганите игри е изумителен със своите мащаби, а най-прекрасното е, че голяма част от хората творящи това съдържание са именно деца.

И точно за това е създаден Roblox Game Academy – един проект на Zariba, стъпил върху огромния опит на Roblox. Тази академия може да направи чудеса за учениците, които ще се включат. А участието в нея ще е привилегия, която ще се извоюва след успешно минаване на входящ тест.

Сред опитния екип от преподаватели, ярко изпъква  15 годишният Лъки-Мартин Матев, който вече се е доказал като програмист, а сега ще може да бъде и учител за други ученици като него и заедно, те ще могат за пореден път да докажат колко умни и креативни са българските деца.

 Ето още малко подробности:

  • Мястото в групата на победителите ще бъде заслужено с показване на добър резултат на входящ тест.

  • Кандидатите трябва да притежават базови познания в областта на информационните технологии, английски език и добра логическа мисъл.

  • Продължителността на обучението е 3 месеца.

  • Лекциите ще се провеждат два пъти седмично.

  • Записването за входящ тест става до 01.11.2021 г. на email: contact@robloxgameacademy.com

Ако искате да сте част от това приключение, не се колебайте, а се запишете за тест!

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close