15-годишен “тайфун” в света на гейминга и програмирането с безплатен курс във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

На 10 ноември 2021 г. във Варна ще стартира безплатна детска Академия за млади програмисти, а един от преподавателите е само на 15 години и вече е явление в света на гейминга и програмирането. Ето какво споделят организаторите:

От години Zariba Academy провежда курсове за програмисти на игри, защото знаем, че има ли желание, всеки може да се научи. А този сезон предлагаме нещо наистина иновативно и това е Roblox Game Academy!

Нашият нов, модерен проект има за цел да покаже ползите от игрите и тяхната положителна страна. Насочили сме вниманието си към деца на възраст от 14 до 18 години. И напълно безплатно искаме да ги приобщим към света на гейминга като им дадем възможност те самите да го създават.

Ние отлично знаем, че игрите стимулират въображението, умствения и визуален капацитет на всяко дете. Те помагат за увеличаване на креативността, логиката и математическите способности.

Голям опит специално в игрите за деца има световноизвестната компания Roblox, която e мащабна онлайн, мултиплейър платформа, позволяваща на потребителите да създават свои собствени заглавия и да играят различни видове игри, дело от други потребители.

Броят и разнообразието на предлаганите игри е изумителен със своите мащаби, а най-прекрасното е, че голяма част от хората творящи това съдържание са именно деца.

И точно за това решихме да създадем Roblox Game Academy – един проект на Zariba, стъпил върху огромния опит на Roblox. Нашата академия може да направи чудеса за учениците, които ще се включат. А участието в нея ще е привилегия, която ще се извоюва след успешно минаване на входящ тест.

Сред опитния екип от преподаватели, ярко изпъква нашата звезда – 15 годишният Лъки-Мартин Матев, който вече се е доказал като програмист, а сега ще може да бъде и учител за други ученици като него и заедно, те ще могат за пореден път да докажат колко умни и креативни са българските деца.

 Ето още малко подробности:

  • Мястото в групата на победителите ще бъде заслужено с показване на добър резултат на входящ тест.

  • Кандидатите трябва да притежават базови познания в областта на информационните технологии, английски език и добра логическа мисъл.

  • Продължителността на обучението е 3 месеца.

  • Лекциите ще се провеждат два пъти седмично.

  • Записването за входящ тест става до 01.11.2021 г. на email: contact@robloxgameacademy.com

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close