12-годишните момичета на „Хера – Варна“ изпратиха годината с 2 победи

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

С две категорични победи приключиха серията от мачове в есенния полусезон на държавното първенство по хандбал 12-годишните момичета на „Хера – Варна“, съобщиха от пресслужбата на клуба.

През уикенда в зала „Васил Левски“ в Нови пазар се изиграха двубоите от последния за годината турнир в зона „Черно море“. В последните си две срещи варненските таланти надиграха категорично „Мартен“ с 23:14 и „Левски“ (Нови пазар) с 20:5.

Преди тези два мача „Хера – Варна“ изгуби нещастно от лидера „Бяла“ с 12:18, след като на почивката имаше гол преднина. Контузия на голмайсторката Хелин Неджатиева обаче я извади от игра и момичетата от Бяла се възползваха от психологическото си предимство, за да обърнат мача.

За успеха срещу „Мартен“ Аделина Янева и Хелин Неджатиева забиха по 9 гола, Симона Златева добави 2, а по 1 вкараха Иванина Маринова, Преслава Димова и Деница Джурова.

Аделина Янева бе най-резултатна и срещу „Левски“ с 6 гола, 5 вкара Симона Златева, 4 – Хелин Неджатиева, 2 попадения записа Ая Арнаудова, а по 1 път се разписаха Иванина Маринова, Деница Джурова и Магдалена Цвяткова.

С набрания точков актив „Хера – Варна“ ще зимува втори в зоната, а през зимната пауза след кратка почивка ще започне подготовка за пролетния полусезон.

За „Хера – Варна“ на турнира в Нови пазар са играли вратарката Виктория Иванова, Деница Джурова, Симона Златева, Мария Костадинова, Ая Арнаудова, Хелин Неджатиева, Магдалена Цвяткова, Иванина Маринова, Аделина Янева и Преслава Димова.

„Доволни сме от представянето в Нови Пазар. Благодарим на домакините за посрещането и за това, че ни подадоха ръка в труден момент.

На нашата врата Виктория Иванова бе много сигурна, Иванина Маринова пък също успешно съчета този пост с позицията на полеви играч. Като цяло през сезона забелязвам израстване в играта на всички възрасти. За мен това се дължи на три фактора, като на първо място е професионализмът и себераздаването на нашите треньорки Димка Предьова и Гергана Ефтимова. Второто е ентусиазмът и желанието на децата и третото, но не на последно място – помощта на хората, които ни подкрепят финансово. Благодарна съм на г-н Исмаилов от „Фратели“ за това, че цяла година е плътно до нас“, коментира Николинка Янкова, президент на клуба.

(Visited 13 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close