103 години от създаването си отбеляза днес Икономическият университет във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

103 години от създаването си отбеляза днес Икономическият университет. По повод празника кметът на Варна Иван Портних поздрави академичното ръководство и всички бивши и настоящи възпитаници на учебното заведение.


“За Варна е гордост, че повече от век тук се преподават задълбочени академични знания, развиват се умения за анализи и намиране на решения на съвременните проблеми в областта на икономиката, туризма, управлението и администрацията. Гордост е, че тук се създават лидери”, каза кметът. Той допълни, че през изминалите 103 години в университета е имало много промени – на специалности, програми, начини на преподаване, но винаги водеща е била жаждата за нови знания и нови предизвикателства!


“Затова именно тук, в Икономическия университет, бе създаден Дълбоко технологичния иновационен порт, който отваря нови възможности за развитие и  иновации! Оценявам високо това партньорство между Община Варна и Икономическия университет и вярвам, че практическите резултати и ползи за града няма да закъснеят, каза Иван Портних. 

Той поздрави ректора проф. Евгени Станимиров и академичното ръководство за енергията и креативността, с които съчетават традиции и новаторство и  постигат успехи. “В навечерието на 24 май, денят на българската просвета и култура, искам да пожелая на всички  здраве, сили и вдъхновение! Продължавайте да работите все така с изследователска страст!”, завърши кметът.

По време на тържествената церемония в аулата на висшето учебно заведение бяха раздадени академичните награди за 2023 година. Жак Семизов взе приза “студент на годината”, Коста Владимиров – “докторант на годината”, а наградите за успешно реализирани студенти бяха за Максим Николаев, Красимир Станев и Бюлент Адемов.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close