Хуманитарната гимназия отбелязва с богата програма 35 години от създаването си

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Тази година Средно училище за хуманитарни науки и изкуства ,,Константин Преславски“ – Варна навършва 35 години от основаването си. По този повод през месец май и през месец юни са планирани различни дейности и тържества.

Първото събитие, с което започна Пролетният салон на изкуствата в училището, беше откриването на изложбата на учениците с профил „Изобразително изкуство“.

Учениците от професия „Танцьор“ представиха своя дипломен концерт в Драматичния театър, а заедно със своите съученици от цялата страна подариха на град Варна концерт – спектакъла „Завили ми се дор три хора“. Салонът на Радио Варна беше огласен от талантливите изпълнители на училището с концерти, посветени на народната музика и поп и джаз музиката. Традиционно беше открита XXXI Национална конференция по литература, история и философия „Битие и време“ с тазгодишна тема: „Памет и опит“ и бе представен Алманахът с ученическо и учителско творчество.

На 5.05.2023 г. учители и ученици се събраха в училищния двор и заедно формираха числото 35, а след това под звуците на българската народна музика се впуснаха в най-дългото училищно хоро, което е тяхна многогодишна традиция.

Те ще завършат своя празник с годишния концерт ,,Обичам те с песен, прегръщам те с танц“, който ще се проведе на 08.06.2023 г. от 20 ч. в Летния театър.

(Visited 105 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close