Фамилия, омагьосана от Царството на инките, ще плува на маратона Галата – Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Варненско семейство, омагьосано от Царството на инките – Мачу Пикчу, ще плува в маратона Галата – Варна и в любимото фамилно събитие на жителите на морската столица 1000 х 1000.

Пленителната варненка Ралица, която познаваме от Сървайвър 4, съпругът й Живко и двете им деца – Анабел и Рейн, ще летят от Англия до България, специално за двете плувни събития, разкриха те пред сайта www.varnamaraton.info. Четиримата живеят на Острова и през лятото, където и да странстват по широкия свят, не пропускат да се приберат в родината.

Животът на атрактивното БГ семейство е като огърлица от скъпоценни камъни, които искрят в най-ярките цветове. И четиримата са запалени планинари, страстни пътешественици и покорители на върхове.  А екзотичните странствания по широкия свят са запазена марка на семейството.

Пазят прекрасни спомени от Изгубеният град на инките – Мачу Пикчу в Перу. Впечатлени са изключително силно от свещената планинска резиденция на великия владетел Пачакути, както и от начина на живот на местните, които се прекланяли пред бога на Слънцето Инти. Освен че са покорили града в джунглата на перуанските Анди, чиито жители мистериозно изчезват през 1532 г., авантюристите от Варна, пътешестват и до Патагония – далеч на юг. Там, където южноамериканският материк постепенно се стеснява и се “губи” между Атлантика и Пасифика.

“Неземна красота е! В Патагония правите пътища почти се сливат с хоризонта, вятърът е неспирен, а гледките – поразителни! Редуват се гигантски ледници, тюркоазни езера, остри гранитни зъбери… Природа в една от най-дивите ѝ форми“, описва хубостта на Патагония Ралица.

Прелестната варненка и семейството й са пленени и от джунглата на Амазонка – една от най-привлекателните дестинации за авантюристите, които искат да се потопят в екзотичната й атмосфера, а защо не и да разкрият някоя от безбройните й тайни. Една от тях е, че растителността в местните тропически гори е толкова гъста, че светлината едва си пробива път и на земята под дърветата е почти тъмно. А ако сме там и ни завали дъжд, може да минат повече от 10 минути преди да се намокрим.

Живко и Рали и прекрасните им деца Анабел и Рейн могат само да ни бъдат пример как да тренираме волята си и да покоряваме мечти – и в прекия, и в преносния смисъл на думата! Понякога целокупно, понякога само главата на семейството изкачват планински върхове в различни кътчета на света. В родината са катерили Мусала, Вихрен, Ботев и Мальовица. Цялата фамилия изкачва връх Килиманджаро, който се извисява на 5895 м височина. Тогава момченцето Рейн е едва на 10, а сестра му Анабел две години по-голяма от него.

В колекцията им са още върховете – Бретхорн (4164 м), Фуджи (3776 м), Монблан, който изкачват до 4200 м, но за съжаление заради лошо време мисията е прекратена. И още – Гран Парадизо (4061 м) , Серо Бонете 5074 м и величествения Аконкагуа.

“Когато изкачвахме Фуджи, ни придружаваха родителите на Живко – майка му Галина Благоева (70 г.) и вторият му баща Благой Благоев (72 г.). Галина успя да стигне до 1800 м, а Благой покори върха. Сигурно е единственият варненец с това постижение на тази възраст! С Живко си пожелаваме и ние да бъдем толкова активни на тази възраст“, вълнува се Ралица.

А сега за любимата Варна и магията, вплетена в морските авантюри. Живко плува и финишира в традиционния маратон Галата – Варна от 2009 г. насам. През последните години в компанията на сина си Рейн. Детето е член на Менса от 2017 г. А тестовете му показват, че само 1 % от населението на Земята притежава толкова високо IQ! Любопитно е да се отбележи, че възрастта на хората не се взема под внимание! На таткото на Рейн определено не се нравят само морските маратони, изкушават го и сухоземните. Неоспоримото доказателство – варненецът извървява 100 км за 21 часа от Лондон до Брайтън.

Семейството с удоволствие се пуска и в масовото преплуване 1000 х 1000 – коктейл от незабравими емоции и невероятно шоу. Така ще е това лято…

Ковид кризата се отразила положително на фамилията, тъй като по време на локдауна и двамата родители работили от вкъщи и денонощно били с децата си. “Това бяха незабравими мигове за нас!“, споделя Ралица.

За съжаление пандемията осуетява много от екскурзиите, които четиримата планират за 2020 г. Преди коронакризата атрактивното семейство крои планове да направи околосветско пътешествие, както и да посети Свалбард. Архипелагът в Северния Ледовит океан е единственото място на света, където все още живеят бели мечки в естествена среда.

Свалбард определено не е място за всеки! През половината от годината там цари тъмнина, през другата половина има среднощно слънце, а през цялата година – сериозен студ. Именно върховете, покрити с вечен лед, са първото нещо, което човек вижда от самолета, пристигайки в Свалбард, стига, разбира се, да го прави през светлата част от годината.

Мечтаят си и да прекосят Андите на коне. И ако не им мине котка път, ще го сторят още през 2022 г. А докато мечтаят да сбъднат мечтите си, ще се наслаждават на очарованието на любимата Варна.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close