Ученичка от Русе е победител в конкурса на ОДК-Варна за най-добър архитектурен макет

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Катерина Димова от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Пеньо Пенев“, гр. Русе, получи специалната награда на Камарата на архитектите в България – Регионална колегия Варна, съобщи Емилиян Ялъмов, организатор в ОДК-Варна.

Ученичката бе отличена за своето успешно участие в XI издание на Националния ученически конкурс “Българските архитектурни паметници в макети“, организиран от ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Тричленното жури, председателствано от инж. Севдана Таушанова, разгледа и оцени ученически макети на участници от 10 области в страната, сочи протоколът на комисията. Специалната награда на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна, отива при Михаела Хаджиганева от с. Горна малина, Софийска област.

Конкурсът, който е посветен на Националния празник на България – Трети март, има за цел да се засили интереса на учениците към историята на България и към архитектурните паметници, създадени преди и след Освобождението.

Той дава възможност да се направи преглед на уменията и сръчността на децата, получени и усвоени в училище и в извънучилищни форми на дейност.

Макетите на участниците вече могат да бъдат разгледани в изложбената площ на стъкления павилион на Радио Варна.

Наградите на лауреатите в конкурса ще бъдат изпратени по куриер.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close