Ученици от Варна участваха в открит урок на тема “Климатичните промени и нашата отговорност“

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Открит урок на тема “Климатичните промени и нашата отговорност“ изнесоха служители на дирекция “Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна пред ученици от осми и девети клас на Професионалната гимназия “Компютърно моделиране и компютърни системи“.

По време на срещата, посветена на Световния ден на климата, експертите представиха информация за антропогенните фактори, които влияят на климата, последиците от тях и мерките за справяне с кризата, предприети от Европейския съюз. Учениците провериха знанията си по темата чрез викторина, като всеки клас получи грамота за участие.

Това е поредна инициатива, организирана от дирекция Екология и опазване на околната среда”. По повод “Европейския ден на морето в моята страна” на ЕК бяха проведоха още две събития.

На 13-ти май бе почистена плажната ивица на Офицерския плаж, в което се включиха младежи от доброволческата организация “Graffiti Removal Varna“. В края на април гимназисти посетиха Аквариума, където беше изнесена лекция на тема “Биоразнообразието в Черно море и промените в екосистемата под въздействието на антропогенни и климатични фактори“.

Събитието бе организирано съвместно с Аквариум – Варна към Института по рибни ресурси, а целта бе повишаване на знанията и подобряване на екологичната култура на младото поколение за опазване на морето и неговото крайбрежие.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close