Ученици и родители от Варна зарадваха с подаръци хора в нужда

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Благотворителна акция на ученици, родители и учители от Образователен център “Британика“ се проведе за трета поредна година във Варна.

След едномесечни подготвителни действия в семействата и офиса на центъра, 50 “джудженца“, негови възпитаници, предадоха в БЧК Варна над 300 базови празнично опаковани хранителни пакети.

Всеки пакет съдържа 12 хранителни продукта в т.ч. варива, месни консерви и захарни изделия. Към всеки от тях има коледна картичка с послание за весели и топли празници, изработени от ученици в Образователния център и варненското Специално училище за учащи с нарушено зрение.

Това не е просто благотворителност, това е съпреживяване и солидарност, сътворени с очите, сърцата и сръчните ръце на млади и по-възрастни хора в техните семейни общности, инициирана от друга общност – образователната, която ги обединява за благотворителната кауза.

Те се доверяват за пореден път на червенокръстката общност, която ще насочи празничните пакети на уязвими лица, семейства и потребители, потърсили помощ в социалната приемна на БЧК; потребители на Център “Домашни грижи“ на БЧК както и за лица, настанени в защитени и наблюдавани жилища, кризисни центрове и други.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close