Уникалното арт събитие “Децата на Варна рисуват” събира отново малки и големи художници в Детския кът на Варна (ВИДЕО)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Под егидата на Община Варна и с партньорството на Славянски културен център за четвърта поредна година на 11 август, петък, малки и пораснали деца ще сътворят уникално арт пано в Детски кът Варна, съобщи за СайтЪТ Надя Делчева от Cheers Art Class.

Творческото предизвикателство стартира в 15 часа, като всеки желаещ ще получи палитра и четки, за да развихри своята фантазия.

Темата е “Варна”, ще бъдат предоставени и цветни фотоси, от които художниците да могат да черпят идеи, а събитието е посветено на празника на морската столица, който се чества на Свето Успение Богородично – 15 август.

Няма възрастови ограничения за желаещите да оставят своя цветен и вдъхновен отпечатък върху платното.

“Нека всеки развихри фантазията си и нарисува символите на нашия град, така както ги вижда: море, плаж, вълни, чадъри, чайки и гларуси, мидички и рапани, характерни сгради, Морската ни градина, фар, русалки…нямате никакво ограничение! Можете да рисувате и каквото ви хрумне!”, призовават организаторите.

Мила и Маги са чаровните асистентки на Надя, които за четвърта година разпределят боички, раздават на хората и събират “с пълни шепи” детски усмивки.

Огромното 150-метрово платно е разграфено на 450 картини, които ще бъдат запълнени от желаещите да създадат рекордната рисунка от художниците – ентусиасти. Всеки може след това с макетно ножче да изреже своята картина и я отнесе у дома или подари на приятели за спомен от емоционалното събитие.

На всички участници ще бъде раздадена минерална вода, осигурена от Детски кът Варна, а на всички, които са си направили предварителни резервации за събитието, ще бъдат подарени тениски.

Какво още споделиха организаторите, вижте във видеото!

(Visited 13 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close