Университетската библиотека на ТУ-Варна награди победителите в конкурса за поезия и есе

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Университетската библиотека на ТУ-Варна награди победителите в конкурса за поезия и есе по повод 11 май – професионалния празник на българския библиотекар

В Арт галерия TUV на Технически университет – Варна бяха обявени победителите в конкурса за поезия и есе, организиран от Университетската библиотека и отворен за студенти, докторанти, преподаватели и външни лица. Церемонията на 11.05.2023, посветена на професионалния празник на българския библиотекар беше открита от Любов Вълкова, директор на библиотеката и уважена от членове на академичното ръководство на университета, преподаватели, служители и студенти.

Победителите в конкурса бяха обявени от проф. д-р Светлана Лесидренска, декан на Машинно-технологичен факултет на ТУ-Варна и председател на журито по оценяване на творбите на участниците.

Награди и ваучери за книжарница „Orange center“ получиха:

  1. Саша Ботева, студентка от спец. „Индустриален дизайн“
  2. Радост Игнатова, студентка от спец. „Социален мениджмънт“
  3. Мира Папазова, външен участник в конкурса

Над 20 участници в конкурса получиха сертификати, които им бяха официално връчени от инж. Веселин Миланов, помощник-ректор на Технически университет – Варна.

По повод празника г-жа Любов Вълкова отправи послание към присъстващите да запазят любовта си към словото и книгата, да не спират да четат и по-често да влизат в библиотеката – „храма на знанието“.

Победителката – Саша Ботева с вълнение сподели, че е участвала многократно в конкурси за есета и стихотворения в ученическите си години и се радва, че Технически университет – Варна също е организатор на множество инициативи и събития в тази сфера и може да развие заложбите си. С вълнуващото си есе за астрономията и астрофизиката тя отправи послание към младите хора: „Никой да не се отказва от мечтата си и да търси път към сферата и областта, в която иска да се развива. Всеки да вярва, че ще успее и никога да не се отказва, и най-важното е човек да си дава време за постигане на целта.“

(Visited 29 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close