Създателите на „Survivor’s Log“: Пандемията провокира зомби сюжета! Беше приключение!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

“Винаги съм мечтал да снимам филм. Фотографията и операторското майсторство са ми слабост. Истинската провокация да започнем да обмисляме сюжета на „Survivor’s Log“ обаче дойде с пандемията, която шокира целия свят, затвори ни и ни направи самотни”.

Това сподели в интервю за Youth Street Varna Добри Петров, сценарист, оператор, режисьор и всичко зад “сцената” на „Survivor’s Log“.

Късометражният филм в три части е проект на група младежи, а сюжетът му разказва как в разгара на зомби апокалипсис, млад мъж е принуден да оцелява в ужасяващ свят, търсейки своята любима.

“Стилът на продукцията ни е зомби пост-апокалиптичен трилър с романтични и комични елементи, но всъщност е история за млади хора в безнадежден свят, който е пълен с опасности. Героят е сам и отчаяно търси своята любима, с която са се разделили преди вирусът да превземе света”, разказва Пресиян Жеков, който е главният актьор във филма и гласът зад кадър.

Пресиян е студент в специалност “Криминалистика” към ВСУ “Черноризец Храбър” и се определя повече като “спортно момче”, отколкото като артистична натура.

С Добата се запознали покрай няколко фотосесии и решили да привлекат още приятели за идеята да направят заедно филм.

“Харесва ми чувството да съм актьор, беше приключение за мен и приятелите ми”, сподели Пресиян.

Върху филма екипът работил 6 месеца. В това време младите хора снимали на най-различни места във Варна и околността като к.к. “Златни пясъци”, местностите Ракитника и Ален Мак, в центъра на Варна.

Сами финансирали продукцията си и всеки заделял средства за декори, инвентар, костюми или логистика. В миксът от екшън, зомби-трилър и куриозно-романтична история са включени и много каскадьорски сцени, при които главният актьор реално е отнесъл доста тупаници.

Добри и Пресиян са силно мотивирани да не спират дотук. Следващият филм, по който възнамеряват да работят, ще е с криминален сюжет.

Трилогията, създадена от младия екип ентусиасти, ще бъде представена на голям екран по време на мащабния младежки фестивал ФънСити+ на 12 август, Кино-зона “Под звездите” – сцена “Раковина” в Морската градина на Варна след 20.00 часа.

Какво още споделиха Добри и Пресиян – вижте във видеото!

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close