Създават първия алманах за образование в подкрепа на учители и ученици

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Образователната организация „Знам.бе“ обявява Национален конкурс за електронни образователни материали. Идеята на организаторите е да съберат учебни материали на едно място и да ги обединят в „Електронен алманах на българското образование“, който да бъде достъпен за всички учители и ученици в България. От организацията вярват, че именно така ще повишат нивото на качественото учебно съдържание за всички.

„Ние в „Знам.бе“ вярваме, че свободното споделяне на знания и умения е в основата на това да се развиваме и да правим образованието в България още по-добро. Началото на 2020 година изправи всички ни пред ново предизвикателство. За да запазим здравето си и да съхраним живота на хората около нас, отговорно приехме мерките за социална изолация. Образователната сфера – също. Ситуацията ни принуди да заменим топлината на живия контакт с учениците с общуване онлайн, през екрани, електромагнитни вълни и кабели. Принуди, но и провокира – започнахме да се приспособяваме към виртуалната среда и разнообразните възможности, които предлага тя. Много учители вече създават сериозно количество мегабайти, наситено с качествени учебни материали“, споделя Ангел Георгиев – основател на Знам.бе и учител.

В конкурса могат да участват всички учители, които искат да допринесат за повишаване на нивото на качествено електронно образователно съдържание. Платформата за кандидатстване ще бъде отворена от 4 юни до 30 юли в сайта на Знам.бе. Учителите ще имат възможност да изпратят видео урок на тема от предмет и клас по избор или други авторски електронни обучителни материали.

Представянето на Електронния алманах на българското образование и обявяването на победителите ще се състои на 31 август. Всички материали ще бъдат прегледани и одобрени от жури, в което участват представители на бизнеса и образованието – Ангел Георгиев – Знам.бе, Виктор Балабанов – Знам.бе, Иван Йонков – Знам.бе, Светлин Наков – СофтУни, Елена Маринова – Мусала Софт, Елица Моллов – Ривърсайт Трежъри, Кристиян Михайлов – ПАРА и Наталия Митева – Телелинк.

Победителите в конкурса ще получат награди от партньорите на събитието и възможност и подкрепа за създаване на още обучителни материали. Алманахът ще бъде издаден като официална публикация и всеки  учител, чиято разработка е представена, ще бъде съавтор на изданието.

Партньори на Националния конкурс за електронни образователни материали, организиран от Знам.бе са SoftUni, International Student Identity Card, PARA, Neftelimov.com и Uspelite.bg.

Повече за Знам.бе

Знам.бе е образователна инициатива, която стартира през 2019 г. Основната цел на екипа е повишаване на общата грамотност на населението. Екипът е известен с разработването на кариерен тест, който насочва учениците към професионално направление, базирано на техните интереси.

Екипът на Знам.бе реализира и национално образователно турне в края на 2019 година в 28 града в България, а през 2020 година посетиха още 10 града, от които излъчваха онлайн. Основателите са носители на наградите “Агент на промяната” на фондация “Сошъл фючър”, както и на наградата на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за образователна инициатива на 2019 година.

Образователната инициатива Знам.бе излъчва и подкаст “За учителите”. Това е първият образователен подкаст у нас. Целта на организаторите е да покажат добрите примери в българското образование, които могат да послужат за вдъхновение на други учители от цялата страна. Епизодите излизат всеки четвъртък и са достъпни безплатно. 

През 2021 година екипът на Знам.бе стартира своята платформа за интерактивни уроци в началото на 2021 година. Според основателите на инициативата това е естествения начин, по който децата учат и чрез платформата искат да покажат, че всеки един урок може да бъде занимателен и да увлича детето. Така и учителите биха могли да имат още един инструмент в часовете си.

За повече информация:

Сайт на Знам.бе: https://znam.be/

Официална Фейсбук страница: https://www.facebook.com/znam.be

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close