Събират учебни пособия за деца от наводнените села в Карловско

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Националното сдружение на сираците в България организира дарителска кампания за 130 деца от наводнените села в Карловско – Богдан, Каравелово и Войнягово. Инициативата се реализира с подкрепена от Община Варна.

От днес – 12-ти септември, до 14-ти септември включително, в часовете от 9 до 17 часа всеки гражданин или фирма може да достави учебни пособия (тетрадки, нови раници, блокове за рисуване, химикали, моливи, пергели, боички, четки и др., без учебници) във фоайето на общината, до Информационния център.

За предоставените учебни пособия всеки дарител ще получи приемо-предавателен протокол, заяви Слави Михайлов, председател на НССБ. Кампанията е част от традиционната годишна инициатива на сдружението “Отново на училище”, която има за цел да върне със самочувствие децата в клас и с необходимите за всеки ученик учебни пособия. Като хора, които знаят какво означава да бъдеш без дом и покъщнина, не можем да останем безразлични към децата от наводнените села. Надяваме се, че с този жест ще намалим стреса, причинен им от водната стихия, коментира Слави Михайлов.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close