СУХНИ „Константин Преславски“ откри официално модернизираната си концертна зала

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

СУХНИ „Константин Преславски“ – Варна с кратък празничен концерт официално откри модернизираната си концертна зала. Пред много гости, родители, учители и ученици директорът на училището г-н Емил Груев представи направените промени и подобрения: монтирани са дистанционно задвижвани завеси и пердета; 8 бр. прожектори тип театрални и 12 бр. пар-прожектори със 7 цвята лед светлини; обновена е електрическата инсталация и озвучителното окабеляване; изградена е допълнителна стена между концертната зала и физкултурния салон с междинна акустична вата за намаляване на страничните шумове; монтирани са специални акустични панели на стените и тавана; подменени са огледалата и са укрепени станките за репетициите на танцьорите; изциклен и лакиран е паркетът; закупени са нов смесителен пулт и пулт за управление на сценичното осветление, нови качествени микрофони и нови посетителски столове за удобство на зрителите.

В помощ на обучението по музика, както и за пълноценната подготовка на учениците за редовните им концертни изяви допълнително са обособени и оборудвани помещения за музикално звукозаписно студио, както и репетиционна за поп и рок група на училището.

Екипът на училището вярва, че тези съвременни условия ще допринесат за усвояване на нови практически знания и умения, ще дадат повече възможности за изява и художествени постижения, ще са допълнителна предпоставка за придобиване на ключовата културна компетентност и умения за изразяване чрез творчество.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close