Студентка от МУ-Варна постигна голям успех на международен турнир по таекуондо

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Първокурсничката от МУ-Варна Виктория Иванова завоюва сребърен медал на международния турнир по таекуондо Bulgaria Open 2023, който се проведе от 10 до 12 ноември в Пловдив.  Студентката от специалност „Медицина“ се нареди сред най-добрите в категория спаринг жени до 77 кг.

В тазгодишното издание на Bulgaria Open взеха участие над 700 състезатели от 14 държави. Турнирът е най-високият клас състезание, което се провежда в България. Шампионатът се нарежда на второ място по престиж след Европейското първенство по таекуондо.

Сребърната ни медалистка Виктория Иванова е убедена, че постигнатите успехи в спорта са резултат от упоритостта, непоколебимия дух и желязната дисциплина, които бойните изкуства са възпитали у нея. „Тези качествата са необходими на всеки състезател, за да покори най-високите върхове в спорта. Те са важни и в медицината, тъй като специалността е трудна и изисква много усилия  и постоянство“. Състезателката на Медицински университет-Варна е носител на черен колан II Дан. Тя е помощник-треньор и квалифициран съдия по таекуондо.

Участието на Виктория в Bulgaria Open е част от подготовката й за Националната универсиада през май догодина, когато ще премери сили с най-добрите състезатели по кикбокс от университетите в страната. 

(Visited 9 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close