Студентка от Варна с дебютна книга

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Откритото пространство пред Арт Салона на Радио Варна ще посрещне варненския дебют на едно от най-новите имена на българската литературна сцена. На 20 септември, понеделник, от 18:30 ч. Камелия Панайотова ще представи дебютната си стихосбирка “Човекът, който си тръгва“, издадена по-рано тази година. Писателката ще бъде представена от издателя и журналист Валентин Дишев, отговорен за първите публикации на немалко вече утвърдени български автори.

Посланието на стихосбирката според Камелия Панайотова е, че човек си тръгва постоянно: “Разбира се, най-голямата препратка е към смъртта, но и към непрестанното тръгване от някъде, някого или нещо, и това тръгване не винаги е лошо, дори обратното. Не е задължително да си тръгваш от тъга. Почти винаги вървим към хубавото, тръгването е неизбежно. Настроението на книгата е утеха и надежда, не винаги сме толкова тъжни, колкото мислим, че сме. Иска ми се да сме по-смели да тръгваме, защото от другата страна ни чака щастието. Също да сме по-смирени, животът си знае работата. Остава само важното.“

Събитието се организира от издателството с местното партньорство на фондация “Аморфа“ и Радио Варна. Провежда се на открито при вход свободен.

Камелия Панайотова е студентка в специалност “Английска филология“ във Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий“. Родена в Провадия, завършва Трета природо-математическа гимназия “Академик Методий Попов“ в град Варна, където продължава да живее.

“За мен това е весела книга, макар да има тъга вътре,“ споделя със своята публика младата поетеса. “Те си тръгнаха, но аз останах, аз си тръгвам, но оставам със себе си. Неслучайно корицата е жълта, щастлив цвят, весел. Тук сме, за да си тръгнем, но ако поостанем, нека е от щастие. И пак от щастие да си тръгнем.“

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close