Специална люлка за специални хора – кауза със смисъл във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Какво подарявате за рождените си дни? Как отбелязвате празниците на най-близките си? Едно семейство от Варна посвещава каузи. Посвещава каузи за доброто, за добрия пример, за онези неща, заради които си заслужава да вярваш.

Семейството на Елена и Павел Раличкови правят най-хубавия подарък за рождения ден на най- малкото си дете – кауза със смисъл, съобщава Actualno.com.

Самата Елена казва: “За неговия празник, му посветихме кауза. Този път тя е по-специална, по-различна. Тя е за всички онези деца, чиято усмивка няма как да срещнем на детските площадки, защото за тях, все още не е предвидено да са там, за съжаление. За всички тях, децата с двигателни затруднения, искаме и знаем, че ще успеем да направим една специална въртележка, която да ги радва, а нас – да ни кара да се гордеем и най-вече да дадем пример на децата си. Та нали ние, родителите, сме светлия пример за тях”.

Каузата се провежда под наслов “Варна заедно за специална люлка” и повлича десетки последователи – приятели и съмишленици, които в продължение на два месеца работят заедно.

В кампанията се включват деца, родители и преподаватели от детски градини и училища, а с помощта на ученици от Варненска Търговска гимназия, студентите от Медицински университет и много доброволци, семейството организира Коледен базар. След като парите за съоръжението са събрани, люлката е капарирана и се очаква да бъде монтирана през месец март.

Процесът е изключително сложен и трудоемък. Специфичните съоръжения подлежат на строг контрол, а след самото поставяне, одиторска фирма ще провери дали са спазени всички изисквания за безопасност и ще бъде издадено разрешение за експлоатация.

Очаква се люлката да бъде монтирана във Варненския зоопарк, където ще бъде осигурена и денонощна охрана. Този тип съоръжения често стават обект на вандалски прояви, а поправката им е изключително трудна и времемка.

Доброто се върши тихо! Но трябва да се говори за него.

Тази пролет Варна ще има своята специална люлка, създадена и финансирана от специални хора.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close