Солените бонбони на Браян с лук, трюфел и роза се разграбиха “като топъл хляб” по време на иновативно кулинарно изложение във Варна (ВИДЕО)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Браян Иванов е трета година студент във ВУМ – Варна, специалност “Гастрономия и кулинарни изкуства”. С него се срещна репортер на Youth Street Varna по време на “Food Innovation Exhibition” във ВУМ – Варна.

Ето какво сподели лъчезарният млад иноватор за медията ни:

“Това, което представям е част от модула “Иновация и креативност в кулинарните изкуства. Това е финалният продукт, който изработваме, представено от нас като продукт, който не се намира на пазара в България.

Тези бонбони, които виждате са солени. Дълго време проучвах дали в България се среща нещо такова, но не намерих. Има два вида бонбони. Основната ми иновация са тези, които са с тъмен шоколад. В основата си имат крема сирене и трюфел. Покрити са от черен шоколад и редукция от червено вино.

Другите, те са като помощна иновация. Те представляват основа от крема сирене и роза с покритие от бял шоколад и редукция от бяло вино.

За други вкусове все още не съм мислил. Докато разработвах иновацията, се породи още една идея. В последно време стана доста популярно българското зелено сирене. То се произвежда в района на Тетевен и има много интересен и специфичен вкус. Идеята беше да го използвам в иновация с белия шоколад, тъй като по-соления и леко кисел вкус на сиренето ще контрастира със сладостта на белия шоколад.

Тъй като това сирене е ограничен продукт, който се произвежда в определен период от годината, цената е по-висока и съответно цената на моя продукт се покачва. Това би направило продукта недостъпен за нормалните клиенти, които биха се интересували от тези бонбони.

Докато стигна до реализацията на пазара за моите продукти, имам още тънкости за оправяне, грешки за отстраняване. Точно такъв тип събитие обаче е много полезно, защото ни дава отговор от потенциални клиенти, които да споделят дали вкусовете им харесват и така ние доразработваме крайния продукут подобряваме го и имаме шанс да го реализираме”, коментира Браян.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close