Рекорден брой участници ще се състезават за „Ученическа купа Варна 2023“

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Отборите на 15 гимназии, 10 средни и 24 основни училища ще се включат през тази година в състезанията за  „Ученическа купа Варна 2023“. Те ще премерят сили в 7 вида спорт: тенис на маса, лека атлетика, мини футбол, волейбол, шахмат, плажен волейбол и комбинираните състезания „Бързи и сръчни“. Участниците са разпределени във възрастови групи от 1 до 12 клас, момчета и момичета.

Състезанията стартират на 11-ти март в залата на СУ „Елин Пелин“, където ще започне турнирът по волейбол за най-малките 5-7 клас. На следващия ден в залата на Първа езикова гимназия ще премерят сили девойките 11-12 клас.

На 12-ти март в Юнашкия салон започват турнирите по шахмат, като първи са отборите във възрастовата група 5-7 клас.
На 15-ти март в Спортен комплекс „Локомотив“ малките атлети, възраст 1-2 клас, ще излъчат най-добрите състезатели в 5 дисциплини: 50 м гладко бягане, 200 м гладко бягане, дълъг скок от място, хвърляне на малка плътна топка, а за по-големите – 3-4 клас, е добавена и дисциплината хвърляне на плътна топка 2 кг. За всички участници ще има и щафети.

Турнирът по тенис на маса започва на 19-ти март за възраст 8-12 клас в зала „Колезионе“ в един от търговските центрове.

На 20-ти март в общинския спортен комплекс „Младост“ футболистите ще започнат с мачовете по мини футбол в четири възрастови групи 4-6, 7-8, 9-10 и 11-12 клас.
За отборите, класирали се на първите три места, са предвидени предметни награди, осигурени от дирекция „Спорт“, Община Варна.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close