Рекорден брой средношколци се включват в университетска олимпиада в Икономическия университет

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Рекорден брой средношколци от цялата страна за заявили участие в националната университетска олимпиада за ученици в Икономически университет – Варна

Икономически университет – Варна ще проведе  традиционната си национална университетска олимпиада за ученици онлайн на 27.11.2021 г. (събота). Графикът и регламентът за състезанието са публикувани в сайта на висшето училище.

Рекорден брой – над 900, средношколци от цялата страна тази година са заявили участие в 13-те секции. Университетът предлага разнообразие от тематични области, в които бъдещите кандидат-студенти могат да се изявят: “Търговията в 21 век – настояще и бъдеще“, “Финанси“, “Програмиране“, “Правни, управленски и социални науки“, “Счетоводство“, “Агробизнесът и селските райони – икономика, иновации и растеж“, “Microsoft Excel“, “Уеб дизайн“,  “БЕЛ и чужди езици“, “Градове на бъдещето“, “Маркетинг“, “Икономика“, “Предприемачество и логистика – предизвикателства в дигиталната ера“.

Участието в олимпиадата им дава възможност за включване в ранен прием и избор на специалност. Това е уникален начин да достигнат по-бързо до желаното от тях образование в Икономически университет – Варна. Резултатите се признават за оценка при участие в кандидатстудентския прием в образователно-квалификационна степен “бакалавър“. Заелите призови места в състезанието при записване в ИУ – Варна (редовна форма на обучение) се освобождават от заплащането на две семестриални такси за класираните на първо място,  а за второ и трето място – една семестриална такса.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close