Режисьорът Нася Атанасова учи млади таланти от Варна как да са успешни пред камера

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Режисьорът Нася Атанасова ще бъде лектор на открит урок на тема “Поведение пред микрофон и камера – стъпки в сценичното изкуство”, който ще се проведе на 19 април 2023 година, във варненската арт- галерия “Тереза”. Урокът е предназначен за деца и тинейджъри вокалисти , които се обучават по проекта “Ако дал си надежда” на СтудиоДА и фондация”Откритие”, финансиран от Национален фонд “Култура”.

Младите певци, които искат да се изявят пред камерата, трябва да придобият определени умения и знания, които ще им помогнат да се представят професионално и да се справят успешно с предизвикателствата на медийната среда.

На семинарът  с лектор Нася Атанасова, тинейджърите ще научат как да се подготвят за изява пред микрофон и камера, как да се възползват от своите емоции и енергия, как да контролират поведението си и как да взаимодействат с камерата и публиката. Режисьорката ще сподели своите опити и практически съвети от професионалната си кариера, за да помогне на младите певци да развият своите умения и да се представят на високо ниво на сцената.

Поведението пред микрофон и камера е важен аспект от съвременното сценичното изкуство, тъй като в медийната среда всяко жест, израз на лицето или движение може да бъде заснето и излъчено на живо или на запис. Тинейджърите ще научат как да бъдат наистина присъстващи и автентични пред камерата, как да контролират емоциите  си и да изразят своята индивидуалност и стил.

Нася Атанасова е завършила режисура в класа на проф. Хачо Бояджиев в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов. Стартира кариерата си същата година в ДЪРЖАВЕН САТИРИЧЕН ТЕАТЪР – Габрово.До 2000 година работи като режисьор в няколко столични медии. Режисьор-постановчик и автор на множество вариететни, национални и международни музикални проекти, хепънинги и модни събития,  сред които фестивалите „Сребърен Ерос“, „Откритие“, конкурсите „Топ Модел „Златни пясъци 2002“, „Мис Перла Интернешънъл България 2005“ и „Мис Варна“ (2005-2012).   Носителка на награда на журналистите на Фестивала за малки телевизионни форми в Кошице 1996 г. Повече от 20 г. живее и твори във Варна, по-голямата част от които като режисьор и Управител на „Медийна група Черно море“. Носителка на награда за изработка на най-добро детско ТВ предаване на Фестивала “Златния чадър – Албена 2006”. Режисьор-постановчик на редица шоу и развлекателни продукции и продукции в областта на културата на територията на гр. Варна 2001-2020 г. През 2019 г. режисира документалния филм „ВЧЕРА ПРОДЪЛЖАВА УТРЕ“ (Филм за историята на Немската езикова гимназия в град Ловеч) по сценарий на Павлин Павлов.

(Visited 67 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close