Проект „Искам да съм като теб” среща младежи от Варна в първо лице с хора, сбъднали мечтите си

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Уникален проект помага на младежи от Варна да открият своето бъдещо „аз” чрез срещи в първо лице с изявени личности, реализирали се в различни сфери на живота.

Изборът на професионална реализация е основополагащ в развитието на всеки млад човек. Дали да следваме мечтите си, сърцето си, импулсивните си и често илюзорни представи за вписването си в света като работещи хора или да послушаме мъдрите и практични съвети на родители си за печелившите и „стабилни” професии, които биха ни гарантирали добър стандарт на живот, уважение и определен статус с обществото? Има ли компромисно решение между разума и сърцето, когато става въпрос за начина, по който ще печелим парите си като зрели и големи хора? Има ли стълба, която свързва тези два „етажа” от нашата същност? Можем ли да бъдем успешни и да печелим добре, следвайки мечтите си? Как изглеждат тези сбъднати мечти в лицето на вече реализирани професионалисти в различните сфери на живота? Отговор в първо лице дава пилотният проектът на сдружение „Аз съм Варна” – „Кариерна борса-Искам да съм като теб!”, който се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности“.

Той има за цел да срещне група млади хора, които тепърва ще правят първите стъпки към мечтаната професия, с изявени личности в различни сфери на живота – изкуство, култура, сигурност, архитектура, образование, здравеопазване, мода, духовност, бизнес, туризъм, предприемачество, търговия и много други.

Срещите очи в очи с хора, извървели трънливия път на успеха, преодолели подводните камъни и щастливо реализирани в сегашно време, ще даде ясна представа на младите хора дали това е правилният модел за подражание за тях.

Срещите са документирани и популяризирани чрез социалните мрежи и канали, за да стигнат индиректно до максимален брой други млади хора, които да бъдат провокирани в кой сектор на живота да търсят своето професионално поприще.

Проектът среща участниците в него с богати интелектуално, духовно и емоционално личности, интересни индивидуалности, хора, предизвикващи уважение с постиженията си, с характера и репутацията си в обществото.

Младите хора имат нужда от добри, мотивиращи примери, които да им начертаят пътя, да им вдъхнат увереност в себе си, да ги амбицират да се борят за сбъдването на мечтите си и да им покажат, че чрез труд и образование, чрез добро и толерантно отношение към околните, успехът не закъснява. 

В това е смисълът на проекта „Искам да съм като теб”, да покаже на всеки млад човек, че в него има потенциал и е въпрос на вътрешна мотивация и желание да постигне своята успешна реализация.

Проектът е популяризиран чрез страницата „Искам да съм като теб” във Фейсбук https://www.facebook.com/%D0%98%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D1%82%D0%B5%D0%B1-100335311823581/ и YouTube каналът „Искам да съм като теб“ https://www.youtube.com/channel/UC_6vK8dUOWN1DDJiJGU_srA?view_as=subscriber, за да стигне до максимален брой млади хора и им помогне в тяхната професионална ориентация.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close