Продължават заниманията в Клуба на комикса към варненската библиотека

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

И през 2022 г. продължават заниманията в Клуба на комикса към Детски и средношколски комплекс на РБ “Пенчо Славейков“. Той е предназначен за всички деца и средношколци, които четат комикси, създават сами комикси или пък не са правили досега нито едно от двете неща! За участие в клуба не се изискват предварителни познания и умения, важно е любопитството към изкуството на комикса.

Срещите се провеждат веднъж месечно, обикновено всеки последен вторник от 17,00 часа и са с вход свободен. В момента са онлайн, в платформата Google Meet. Предстоящата среща е на 22 февруари.

Комиксът или деветото изкуство, е неповторимо съчетание от литература, изобразително изкуство и кино. Всички, които обичат приказки, приключения за супергерои или истински, документални истории, ще научат в клуба, че всичко това вече е превърнато в комикси от много световни автори. Както и за някои от тях. Комиксите развиват творческото и логическо мислене и могат да бъдат в помощ на учебния процес.

За записвания и предложения за теми:

office@urban-mag.comsrd@libvar.bg

На телефони 052/643-886; 052/643-887

Клубът на комикса към Детски и средношколски комплекс на РБ “Пенчо Славейков“ е учреден през март 2020 г. За изминалото време се провежда присъствено и онлайн, според обстоятелствата. През 2021 г. поредица от занимания са посветени на репортажния комикс и завършиха с изложба. За Клуба на комикса РБ “Пенчо Славейков“ и неговият водещ, Елена Владова, получиха награда “ПроКултура“ 2020-2021 в категория “Общински културен институт“, за новаторското начинание и възможността деца и младежи да се докоснат до световната култура чрез изкуството на комикса.

Приложените снимки са от предходни издания на Клуба на комикса.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close