Приятели за пример: Кучета отгледаха новородено магаренце в Lucky Hunt

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

23 магарета са спасени от неправителствената организация Lucky Hunt, чиято мисия е да оказва помощ и да намира дом на улични животни.

Това разказа за YouthStreet Елена Каравасилева, юрисконсулт на фондацията.

Тя посочи, че основателката на фондация Светлана Хънт обича изключително много магаренцата и именно това е причината младата жена да основе специално, защитено място където животните да живеят на спокойствие и да не бъдат експлоатирани от собствениците си.

„Имаше период, в който ѝ се обаждаха роми и я заплашваха, че са сложили нож на магарето, а ако не плати ще го заколи. И така с времето се сдобихме с 23 магаренца, които сега живеят спокойно, без да бъдат тормозени и най-вече заплашвани, че ще бъдат убити. За щастие мисля, че спасихме голяма част от заплашените магарета и вече тези заплахи са в миналото“, обясни Елена Каравасилева.

На животните е осигурено пасище от 100 дка земя, обор и храна, а мястото е оградено, така че да се гарантира безопасността на магаретата. Някои от тях са починали от старост, а други все още си живеят там.

Едно от спасените магарета, дори ражда. Животното обаче отказва да кърми малкото и то бива отгледано от хората и кучетата.  „Малкия Моко сега мисли, че е куче, защото той всъщност, откакто се е родил живее с четириногите си приятели. Сега се опитваме да го научим, че не е куче, а магаренце, макар че той се държи точно като куче“, обясни Елена Каравасилева.

Освен магарета фондация Лъки Хънт е спасила и 8 понита от различни циркове.

„Фермата Lucky Hunt е създадена с необходимостта за настаняване на спасени магарета и малки видове животни. Бързо осъзнахме, че Lucky Hunt Farm може да се превърне в идеално място, където можем да свързваме животни и деца – особено деца със специални нужди. Въпреки, че фермата е насочена към алтернативни терапии за деца със специални нужди, всеки е добре дошъл при нас“, каза още Елена Каравасилева. Видеото е предоставено от Lucky Hunt.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close