Популярни личности ще са “гласа на младежите” във Варна в кампанията “Първа работа”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

На 23 юли (събота) от 18:00 часа в Градска художествена галерия “Борис Георгиев“ във Варна ще се проведе второто събитие от Националната кампания #Първа работа. Мария Силвестър, Орлин Горанов, Руслан Мъйнов, Силвия Петкова и VenZy ще бъдат “гласа на младите хора“, които ще разкажат за първите си стъпки на работното място.

Основната цел на кампанията е младежи до 29-годишна възраст да споделят в художествени произведения опита, надеждите, очакванията и предизвикателствата, пред които се изправят в професионалната си реализация. Популярните личности ще вдъхнат живот на техните творби, но и ще споделят своя личен опит, когато за първи път са си търсили работа.

Националната кампания #Първа работа е организирана от Програма “Развитие на човешките ресурси“ към Министерството на труда и социалната политика и се реализира в партньорство с литературния формат “Пощенска кутия за приказки“. Кампанията е част от Европейската година на младежта.

Десетки популярни личности се включват в инициативата, за да се превърнат в “гласа на младите хора“ и да дадат по-голяма публичност на предизвикателствата пред младежите в търсенето на работа. По време на кампанията по интерактивен начин ще бъдат представени и мерките по Програма “Развитие на човешките ресурси“, които са свързани с “Младежката заетост“ и ще бъдат подкрепени с европейски средства в следващите седем години.

На 23 юли от 17:40 часа във фоайето на партера на Градска художествена галерия “Борис Георгиев“ ще се проведе кратък брифинг за медиите, на който ще бъдат представени целите на кампанията #Първа работа. В брифинга ще участва заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев.

График на събитията от кампанията #Първа работа

Стара Загора – 13 юли (сряда) от 18:00 часа в Културен център “Стара Загора;

Варна – 23 юли (събота) от 18:00 часа в Градска художествена галерия “Борис Георгиев“;

Пловдив – 30 юли (събота) от 19:00 часа в Лятно кино “Орфей“;

Видин – 3 август (сряда) от 18:00 часа в Драматичен театър “Владимир Трендафилов“;

Русе – 5 август (петък) от 18:00 часа в Доходното здание;

Созопол – 12 август (петък) от 20:30 часа в Амфитеатъра;

София – 8 септември (четвъртък) от 18:00 часа в Сити Марк Арт Център.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close