Пет отбора на КХГ „Черно море“ ще играят в Гимнастрада за ЧРД на треньорката си

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Пет отбора със 78 деца от най-младия варненски клуб по художествена гимнастика „Черно море“ ще се включат в държавното първенство „Гимнастрада“. Състезанието, което ще събере повече от 1000 участници, е в събота от 10,30 ч в многофункционалния спортен комплекс „Владислав Варненчик“ и е организирано от КХГ „Грация“, съобщиха от Пресслужбата на КХГ „Черно море“.

Това е третото и последно участие за сезона на талантите на „Черно море“ в Гимнастрада. По-рано през годината те се включиха в надпреварата в Шумен и Пловдив, където формациите им извоюваха общо 4 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал.

„Ще участваме с деца на възраст от 3 до 12 години. Готвим се повече от два месеца, тъй като композицията на всеки отбор се оценява от съдиите по различни компоненти и оценката е комплексна“, казва президентът на КХГ „Черно море“ и главен треньор Здравена Накева.

В същото време талантите на клуба са решили медалите, които ще спечелят, да бъдат специален подарък за рождения ден на Здравена, която отбелязва личния си празник навръх Гимнастрада на 18 ноември. Отборите на „Черно море“ ще се явят в първенството с формации в две направления – гимнастика с танц и гимнастика с уред.

„Надявам се да се представим успешно, с което да изпратим една добра година за нашия клуб“, коментира Накева.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close