ПГ по текстил и моден дизайн във Варна с нов кабинет по театрален грим и перуки

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Нов кабинет по театрален грим и перуки бе открит в ПГ по текстил и моден дизайн във Варна

“В този кабинет на Професионална гимназия по текстил и моден дизайн нашите  ученици ще се обучават, ще творят нови визии, ще придобиват знания и умения, за да бъдат след това подготвени и да се реализират в тази професия. Наш гост е актьора и режисьора от Държавен куклен театър Варна, който ще бъде кръстник на новата ни придобивка, защото е много важно да поддържаме връзка с реалния бизнес, с хората, които са потребители на нашия труд и вашите услуги.

Вие ще трябва да създавате визията, която режисьора има в своята представа за дадения персонаж и вие ще трябва да се съобразявате с неговите изисквания. Тук сред вас са както ваши съученици така и наши колеги, които освен че се занимават с преподавателска работа се занимават и в сферата на театъра. Те имат по-голям поглед върху работата и на актьора, и на режисьора и върху създаването на визията”, сподели при откриването на кабинета инж. Людмила Начева, директор на гимназията. 

“Много се радвам за оказаната чест и благодаря за нея. Имате прекрасен кабинет, направен с много вкус и има всички условия тук да се случват прекрасни неща. Това зависи от вас, от всички вас, от вашите преподаватели и от вас самите. Едно от важните неща в театралната постановка е именно грима и прическата, защото те дават последния щрих на едно представление, те така да кажем са черешката на тортата във всеки спектакъл. Така че, това което правите вие и ще правите, е много важно. Тук според мен има всички условия това да се случва. И още повече някой беше казал, че красотата ще спаси света, вие имате тук възможността да правите много красиви неща. На добър час!”, приветства възпитаниците на училището, бъдещи фризьори и гримьори, акторът Стоян Стоянов. 

Той връчи благодарствена грамота от Варненския куклен театър към преподавателите и учениците.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close