Панайот Кискинов: Добрият търговец ако иска да продаде две неща, тръгва с амбицията да продаде поне четири!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Много млади хора се насочват към търговията и бизнеса с убеждението, че това са перспективни и доходоносни професии. Затова проектът „Искам да съм като теб“ ви среща с един енергичен, организиран и амбициозен млад човек, който вече е успял в това поприще. Панайот Кискинов работи в сферата на търговията повече от 20 години. В своята търговска кариера той е работил за три престижни за българският пазар компании, които развиват дейност с бързооборотни стоки.”Едва ли мога да кажа, че точно това е била детската ми мечта, но търговията ме е теглила от ранна възраст, още на 16 години. Това е интересна сфера, и в по-осъзната възраст, на 23 години, започнах в първата компания от най-ниското стъпало в търговските структури. Учил съм се от А и Б. Имах щастието да работя с много сериозен търговски директор, човек с голям опит зад гърба си, който беше тогава в предпенсионна възраст. Той откри потенциал в мен и започна да ме развива целенасочено. В рамките на година-две научих сериозни основни принципи в търговията. Казва се Стефан Стефанов. След този проект 6 години в тази компания стигнах до едно ниво на развитие, вче нямаше къде по-нагоре да стигна. Затова потърсих ново предизвикателство. В следващата компания работих две години, на едно стъпало по-високо като регионален търговски мениджър. За да стигна до последната, в която работя и до днес, но вече на възможно най-високот ниво като търговски мениджър.

Качествата на хората, които се занимават с търговия трябва да са комплексни. Трябва човек да е изключително мобилизиран. Всеки мениджър, който иска да управлява успешно търговски процеси, трябва да е комбинативен, да умее да работи в екип. Това са т.нар. пирамидални структури, затова този човек трябва да може да делегира права на хората под него, трябва да е добър мотиватор.

За да се развива правилно една търговска компания и извлича по-големи дивиденти, човекът, който я ръководи, трябва да е обединител и добър психолог. Развитието на една продажба минава през няколко етапа и за да се постигне крайната цел, да успееш да убедиш един клиент, че трябва да си купи твоя продукт, е нужда психология. При всяка среща с потенциални клиенти е добре всеки да има подход и план и е добре при първите няколко реплики, които разменя с клиента да може да му направи бърз психо профил. Добрият търговец е този, който от всяка среща излиза с положителен резултат. Добрият търговец ако иска да продаде две неща, влиза с идеята да продаде поне четири. Пожелавам на всички млади хора да раснат в добра семейна среда, да слушат родителите си, да държат на семейните ценности и възпитанието и резултатите по-късно ще дойдат. Защото когато човек е млад, амбициозен, мотивиран и иска да даде най-доброто от себе си, нещата се случват, независимо в каква сфера. Бъдещето е в младите, всичко е в техни ръце, затова е добре да бъдат мотивирани!”, сподели Панайот Кискинов.Проектът “Искам да съм като теб!” се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности”.

Повече вижте във видеото!

(Visited 38 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close