Павлин Косев: Сърцето ви трябва да бъде усмихнато, сърцето и душата! Тогава невидима сила ще ви отвори всички врати!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Туризмът е жизненоважен отрасъл за един град, целунат от морето като Варна. Какво е да бъдеш успешен мениджър в туризма, признат не само у нас, но и по света, споделя в проекта „Искам да съм като теб“ Павлин Косев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна и Мениджър на Балканите за 2019 г.

Павлин е един изключително лъчезарен, енергичен и позитивен млад човек, който е добре познат на мнозина. Той е възпитаник на Музикалната академия в София, където е завършил с фагот и пиано, а музиката остава съкровено кътче в душата му и до ден днешен. Започва кариерата си от Мак Доналдс, където бързо забелязват лидерските му качества. Става ресторант-мениджър. След квалификация в Германия става оперативен мениджър на верига ресторанти Хепи, като отговаря за цяла България.

Павлин е родом от Русе, а да живее във Варна е сбъдната негова детска мечта. „Много обичам да си реализирам детските мечти и смятам, че това е напълно възможно, колкото и да са абсурдни тези детски мечти. Когато човек е целенасочен, упорит и последователен това е напълно възможно. Една от детските ми мечти беше именно да живея във Варна. За мен беше абсурдно хора от цял свят да събират пари цяла година и да отидат на море за една седмица във Варна. Така осъществих една от целите си.

Работейки вече в сферата на бизнеса и на туризма продължих, работейки като управител на ресторант в хотел Аква във Варна, но много скоро станах управител на хотела. Вече почти 19 години съм управител тук и се чувствам щастлив с това. За да успее в сферата на туризма човек трябва да притежава комплекс от качества. Първо и основно правило, е мениджърът в туризма да има добро човешко отношение към своите служители. Интересувам се от всеки един, за да се чувстват моите служители значими. Другото много важно нещо, е коректността, лоялността, която работодателят в мое лице трябва да има към тези служители. Те трябва да чувстват стабилност, сигурност, да знаят, че във всеки един труден момент те имат моята подкрепа. Това ги крепи и мотивира да бъдат отдадени на работата си“, споделя Павлин Косев. Според него основното качество, за да бъде един мениджър успешен, е това да бъде адаптивен. Особено в година като тази, в тази сложна обстановка, в която се намира целия свят, това е решаващо. За да си успешен мениджър, трябва да си професионалист със съвкупност от балансирани качества. Истинският мениджър е добър психолог, специалист в няколко направления, за да има авторитет, той трябва да има знания и умения. В работата си Павлин Косев прилага също таланта, знанията и уменията, натрупани в Музикалната академия. Той посреща туристите лично с изпълнение на саксофон, което прави гостуването им незабравимо, те си тръгват възхитени и очаровани.

„Започнах да давам един уникален продукт, за да бъда различен. Когато посрещна туристите със саксофона, има хора, които плачат, трогнати от жеста. Идват, снимат се с мен, след това разказват за преживяванията си. Това е една добра реклама, давам нещо, което никъде не са получили. Да предизвикаш като в любовта, пеперуди в корема, да предизвикаш емоция, душевно състояние, което не може да се опише с думи, това е нещото, което аз се опитвам да правя“, коментира още Павлин Косев. Формулата на успеха според него е да изпитваш наслада и удоволствие от това, с което се занимаваш. Ето и неговите съвети към младите хора:„Никога не пренебрегвайте детските си мечти и не ги забравяйте! Гледайте с усмивка на тях и не се отказвайте да ги следвате! Винаги бъдете позитивни и усмихнати! Сърцето ви трябва да бъде усмихнато, сърцето и душата! Когато сте позитивни и усмихнати някаква сила ви помага, подсказва ви какво да правите и ви отваря врати, които не сте предполагали че ще се отворят!

Така на грандиозна церемония на хотелиерски организации от 12 държави ми връчиха титлата „Мениджър на Балканите“ за 2019 г., а кметът Иван Портних нарече това отличие „икона за Варна“. Много е важно да бъдете целенасочени, да следвате основен път в живота относно това, което искате да работите с удоволствие. Много е важно да знаете, че в началото работите, за да се усъвършенствате, да градите знания и умения. За да берете плодовете от своя труд, е нужно време и търпение!И като „черешка на тортата“ ще допълня, че е много важно да уважавате и цените тялото си, защото вашето тяло е единственото място, в което вие можете да живеете. Хранете се здравословно, доколкото е възможно, спортувате, правете неща, които ви правят щастливи!“

Повече научете от Павлин Косев във видеото!

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности”.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close