ОУ “Свети Патриарх Евтимий” – Варна отбеляза 7 ноември – Световен ден на Екоучилищата

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

За поредна година ОУ “Свети Патриарх Евтимий” – Варна отбеляза 7 ноември – Световен ден на Екоучилищата, а именно това варненско училище е носител и на приза Екоучилище от 2005 г., съобщи за Youth Street Varna Десислава Миливоева, главен учител в училището.

“Социалното участие и гражданското чувство вървят ръка за ръка с образованието през целия живот и превръщането на децата в отговорни и образовани възрастни, а добрата новина е, че екологичните нагласи и поведение се научават и за нас преподавателите по природни науки е приоритет вече 18 години”, допълват от ръководството на училището.

Тази година информираността на ученици и родители е на тема: “Пластмасата и глобалното замърсяване”


В днешните дни, с все по-плашещи климатични промени и катаклизми, става още по-важно да се информираме за въздействието на всяко наше действие върху природата. А най-трайни са въздействията и следите, които й нанасяме с производството на различни изделия. Процесът по изработка, експлоатация и най-накрая – изхвърляне, на даден продукт, често нанася огромни вреди, за които не си даваме сметка. От години най-сериозно е положението в това отношение с всички вещи, произведени от пластмасата, която през последното десетилетие ни заобикаля.

Темата за пластмасата в ежедневието ни е широка. Едва ли има човек, който на дневна база да не използва минимум 5 пластмасови изделия. Направете опит сами – опитайте се да проследите съзнателно колко пластмасови изделия използвате на ден. А колко от тях можете да замените с други, по-екологични или трайни и далеч по-безвредни за вас и природата?

Информацията най-лесно достига до деца и родители – творейки. В стремежът да направят най-атрактивния макет, деца и родители достигат до извода колко много изделия употребяваме ежедневно от пластмаса.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close