Отлично представяне на варненската школа „Огнеборец“ на състезание в Чехия (СНИМКИ)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Отборът по пожароприложен спорт към школа ”Огнеборец” при ОДК- Варна и РДПБЗН-Варна се завръща от състезание в чешкия град Требич. В тази страна пожароприложният спорт за деца е с дългогодишни традиции и е един от най-масовите спортове. Съоръжения за него има и в най-малките населени места.

Нашите състезатели се изправиха срещу младежи, които тренират от 3-4 годишна възраст. Представянето им бе не само достойно, но и бяха подобрени много лични резултати, както и националният рекорд на дисциплината “100м пътека с препятствия”, за девойки средна , възраст от Виктория Белчева.

Бронзов медал в дисциплината “Изкачване с щурмова стълба” заслужи националният ни рекордьор Добромир Добрев, който е възпитаник на школата от самото ѝ създаване.

Отлично бе представянето и на най-малките състезатели Теодора  Тодорова и Алиса Старих при девойките, както и Стилиян Тодоров и Светослав Шавкопляс при юношите.

Много добро представяне направи отборът ни и в най-колективната дисциплина “Бойно разгръщане от мотопомпа“.

След завръщането, продължава подготовката за Републиканския шампионат по пожароприложен спорт, който ще се проведе във Варна от 28 до 31 май на стадион Локомотив.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close