„Открито за държавната администрация“ – образователна инициатива на Областна администрация – Варна 

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Областна администрация – Варна започва реализирането на образователна инициатива „Открито за държавната администрация“. Тя е в изпълнение на една от целите, поставени в ежегодната програма на администрацията, посветена на утвърждаването на ефективна политика в сферата на гражданското образование, за подкрепа на личностното развитие на младите хора в област Варна. 

Инициативата е насочена към ученици и студенти от региона, които ще имат възможност по график да гостуват в Областна администрация – Варна. По време на визитата ще имат лична среща и разговор с областния управител професор Андрияна Андреева, със заместник областните управители Антоанета Петрова и Огнян Рачев, и с представители на администрацията. Младите хора ще могат да научат как се осъществява държавното управление в региона и какво означава постигането на съответствие между националните и местните интереси при провеждане на регионална политика. Ще бъдат обсъждани въпроси, посветени на възможностите на младежите да участват в различни проекти и инициативи в областта, да планират и да предлагат свои творчески идеи.

Премиерата на образователната инициатива „Открито за държавната администрация“ ще бъде в петък, 13 октомври 2023 година, когато в Областна администрация – Варна ще гостуват ученици от 11-ти „Д“ клас на Търговската гимназия „Г.С.Раковски“ във Варна.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close