Организацията на FunCity+ „Euphoria“ е в разгара си

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Организацията на най-мащабния младежки фестивал на Варна FunCity+ е в разгара си. Тази година събитието ще се проведе на 12 и 13 август под мотото „ Euphoria“ и под знака на Европейската година на младежта.

Както и досега, в контекста на мотото „Варна на младите“, приоритетно място и време за изява ще бъде дадено на млади артисти, спортисти, музиканти, художници, танцьори.

Акцент в провеждането на FunCity+ 2022 г. ще бъдат забавни събития и възможността на млади хора да се включат в тях в различни стилове и жанрове.

Както вече стана известно, тази година фестивалът ще бъде съсредоточен в зоните с най-интензивен човекопоток като входа на Морската градина, Слънчевия часовник, Морско казино, Сцена Раковина и Аквариума, като се създаде естествена връзка между събитията и изявите.

Водещият мотив и тази година ще бъде “Аз за Варна!“ и „Заедно за Варна“.

На голяма сцена на входа на Морската градина в двата фестивални дни ще ни радват обичани поп, рок и рап изпълнители и групи, танцови формации, които скоро ще бъдат представени в програмата на фестивала.

Сред участниците са таланти, прославили Варна в популярни ТВ формати като „Гласът на България“, „България търси талант„ и „X Factor“. Подобаващо място ще бъде отделено и на българския фолклор, който е самобитното ни лице пред света.

В пространството около слънчевия часовник ще има зони за спортни занимания и демонстрации, а НПО и учебни заведения ще организират забавни презентации.

Кино зона „Под звездите“ и атрактивна програма е предвидена също на сцена „Раковина“.

Пространството на площад Антон Новак пред хотел „Одесос“ ще се превърне в Графити Арт Работилница. Именно там ще бъде проведен и пленер за млади художници.

Организатор на FunCity+ е Община Варна, Дирекция “Образование и младежки дейности”. 

Повече информация ще откриете на страницата на фестивала: NEWS&FUNcity / https://www.facebook.com/newsfuncity/

 

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close