Оксана Желяпова, Мисис България Вселена 2022: Бесарабските българчета милеят за родината си! (ВИДЕО)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

От близо половин година актуалната Мисис България Вселена 2022 Оксана Желяпова, която е бесарабска българка, се е отдала на благотворителната кауза в подкрепа на бесарабските българчета в Молдова. Пред СайтЪТ красавицата сподели, че със собствени сили успява да събере български учебници и книги, които след това изпраща в Твърдица, Тараклия и Кишинев.

“Това е моята мисия и се чувствам много добре. Бесарбските българчета имат нужда да запазят българското в себе си, да помнят и знаят повече за родината си. До момента съм изпратила учебници и книги за децата в Твърдица и Тараклия. Отделно подпомагам и на българското училище в Кишинев. Силно се надявам към тази инициатива да се включат още хора, защото нямате представа колко са щастливи децата, когато отворят българските книги”, каза още Оксана.

Младата жена допълва, че освен книги, децата имат нужда и от техника, като например лаптопи и компютри.

“Децата трябва да знаят историята си, защото тя ще им помогне да се съхранят като достойни българи. Знаете ли, бесарабските българчета милеят за родината си, мечтаят да идват в България. Помня, че когато самата аз бях дете, редовно идвахме на летни лагери и си мисля, че това може да се случва и сега”, каза още Мисис България.

Освен тези инициативи, на 1 юни Оксана Желяпова организира и благотворителна вечеря на Св. Влас, а средствата от това събитие ще бъдат използвани отново за нуждите на бесарабските българи в Молдова.

Повече вижте във видеото!

Видео СайтЪТ

Оксана Желяпова сподели и какво предстои пред нея в чисто професионален план.

“На 31 март под патронажа на Маги Савова се проведе събитието “Мисис Дама на годината” 2023 г. С гордост мога да споделя, че получих наградата в категория – “Благодетел с кауза”. За мен това е огромно признание и благодаря на журито за тази изключителна награда!”, каза още красавицата.

А ето и още информация за събитето “Мисис Дама на годината” 2023:

“Идеята на наградите, е да бъдат намерени онези жени на днешния ден, известни или не толкова, които сами изграждат своето име и се гордеят с него. Това са дами, които познаваме, заради това, което сами са направили.

Те са майки, те са приятелки, те са делови партньори, те произвеждат благата ни, те създават работни места. Те дават кураж на другите и най-вече – те символизират всичко онова, което е дамата на днешния ден.

Над 80 дами бяха кандидатките за разпределение в 32 категории, но от тях журито реши да награди само 12.

Пак по традиция гостите на вечерта бяха посрещани с чаша вино от винарска изба Логодаж, създадена през 1994 година.Тяхната мисия е да популяризира българските сортове вина като продукт от национално значение . Наградените получиха подаръци от Re d ‘Oro, Body talk и козметика от Ninany”, споделиха организаторите на мероприятието.

Събитията за Оксана не приключват до тук, а дори напротив. През октомври красивата бесарабка ще представи страната ни на престижен форум във Филипините.

“Там ще се проведе финалът на конкурса Мисис Вселена, стискайте ми палци”, каза с усмивка Желяпова.

За събитието Оксана ще представи България с три тоалета – в два кръга с вечерни рокли и един кръг с национална носия.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close