Ованес Торосян: Актьорската професия изисква отдаденост и готовност за жертви в личен план

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

„Актьорската професия изисква отдаденост и готовност за жертви в личен план. Вероятно ще има и моменти, в които ще Ви се иска да се откажете!“ Това заяви актьорът Ованес Торосян по време на срещата си с възпитаници на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, и ръководители на школи в институцията. Торосян говори пред млади театрали от „Златното ключе“, „Вълшебната завеса“ и „Глобус“, ученици от „ДМП – Европейски мост“ и „Касталия“ броени минути преди да се качи на сцената във Фестивален и конгресен център – Варна. Актьорът от филмите „Тилт“, „Каръци“, „Съдилището“ и др. показа, че е здраво стъпил на земята.

„Никога не съм се възприемал като звезда, защото знам кои са звездите! Два пъти имах възможност да бъда в Кан!“, сподели Ованес. Той разказа за детството си, за домашната видеокамера, която леля му изпратила от Америка, и как това го е провокирало да прави свои записи и интервюта, за годините, прекарани в трупата на Николай Априлов в Двореца на децата, а по-късно и за премеждията при следването си в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Торосян завършва специалност Актьорско майсторство в класа на проф. Пламен Марков и Ивайло Христов. Той не скри, че за младите актьори е трудно да намерят реализация след дипломирането си. „В милионната столица едва 10 000 души ходят на театър.“, сподели актьора. Ованес отговори на любопитните въпроси на варненските деца и младежи, след което получи като подарък комплект книги, събрали литературното творчество на децата от школа „Касталия“. Те му бяха връчени от г-жа Григория Иванова, зам.-директор на ОДК. Естсествено събитието, което бе в рамките на проект „Вдъхновяващи срещи“, завърши със снимки за спомен. Всички присъстващи получиха и покана да посетят представлението във ФКЦ.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close