Нови песни за деца с радио-премиера във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Европейският конкурс  за детска песен “Златни искри” тази година започва с радиопремиера. Единадесетото изданието ще започне с представянето на 18 нови песни на утвърдени и млади български автори. Конкурсът “Златни искри” е единственият у нас международен конкурс за детска песен, създадена от професионални автори, който се излъчва и в радиоефира.

Българските песни -финалисти можете да чуете за първи път още тази неделя, 15 октомври, в минутите след 10ч. в ефира  на БНР – Радио Варна, в предаването за българска попмузика „Може би ДА”.

Заедно с утвърдените автори на детска музика с конкурса тази година участват младите композитори Рафаел Пашамов, Петър Койчев, Николай Райнов, популярният денс§хаус тандем Fabrizio Parisi & The Editor, младата варненска авторка Виктория Беломъжова. Слушателите ще могат да гласуват за своята песен – фаворит от България, след като чуят конкурсните песни до края на предаването.

Песента – фаворит на слушателите ще получи специална награда от Българското национално радио, както и специалната награда на Радио Варна. Ще бъдат представени и песните на автори от европейски държави, които също участват в конкурса “Златни искри”. Предаването „Може би ДА” можете да слушате и тук: http://player.bnr.bg/?p=6.

Всички песни победители ще бъдат представени и на живо пред варненската публика на 22 октомври, неделя, в залата на Военноморския клуб. Европейският конкурс за детска песен „Златни искри“ се организира от фондация „Откритие“ с подкрепата на Министерството на културата, сдружението за авторски права “Музикаутор”, БНР, Радио Варна, Военноморски клуб-Варна и фонд Култура” на Община Варна.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close