Национална мрежа за децата отново обединява обществото в полза на най-малките

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Във време на политическа нестабилност и разединение, Национална мрежа за децата отново поема инициативата да обедини обществото в полза на децата.

Затова продължава своята кампания “Парламентаран група за децата“, която изразява обществената необходимост от ясни цели и приоритети в детските политики.

По време на последните четири Народни събрания неформалното обединение консолидира над 250 политици от седем политически сили, като всички участници подписаха декларация „Защитник на децата“,  с която се ангажираха, че ще работят по основните проблеми в областите здраве, образование, бедност и социално изключване, правосъдие.

Сега поканата за включване в надпартийната група отново е отворена за кандидатите за народни представители в 49-ото Народно събрание, които са готови да защитават правата на децата.

Кампанията ще помогне на бъдещите депутати да се запознаят с основните проблеми, свързани с децата, и с възможни решения.

„Най-важната задача на бъдещите народни представители е да работят за по-добра държава за децата ни – по-добро здравеопазване, образование, социални услуги, правосъдие. Затова в условията на предизборна кампания, ние от Национална мрежа за децата призоваваме политиците да превърнат децата в приоритет, а обществото – да изисква това и да следи за изпълнението на поетите обещания“, каза Георги Богданов, изпълнителен директор на Национална мрежа за децата. 

Според индекса на човешкия капитал на Световната банка, дете, родено сега в България, ще развие само 61% от своя потенциал като възрастен, при условие, че завърши пълния цикъл на образование и получава пълноценен достъп до здравеопазване. Затова са необходими визия и стратегия, съобразени с предизвикателствата и дефицитите в детските политики у нас и с изискванията на Европейския съюз.

Национална мрежа за децата е най-голямото българско обединение на граждански организации и активисти, които работят в полза на децата. Повече от 290 хиляди деца и над 96 хиляди семейства годишно получават подкрепа от организациите членове и професионалистите на Мрежата. Вижте повече на www.nmd.bg

(Visited 17 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close