Над 300 деца участваха в концерт-спектакъла, посветен на 70 годишнината на ОДК – Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Над 300 деца участваха в концерт-спектакъла, посветен на 70 годишнината на Общинския детски комплекс в морската столица. Тържеството се проведе в Драматичния театър „Стоян Бъчваров“.

Гост на събитието кметът на Варна Иван Портних, който поздрави присъстващите и връчи почетен плакет на директора на ОДК Монка Николова. 

“Варна винаги е бил град с най-активна творческа работа с деца! Затова именно от школите на ОДК тръгва успешната професионална кариера на много певци, художници, актьори, с които се гордеем!  Благодаря сърдечно на вдъхновителите на тези таланти! На всички, които са положили основите на творческата работа с децата преди 70 години и които днес надграждат създаденото”, каза кметът.

Той допълни, че Община Варна ще предостави сградата на Младежкия дом за творческата работа на школите. Монка Николова, от своя страна, благодари за активното сътрудничество с общината и връчи на кмета плакет по повод годишнината. 

В представлението участваха възпитаници на детски хор “Добри Христов”, детски фолклорен ансамбъл “Българче”, вокалните ансамбли “Звездни струни” и “Сребърни звънчета”, Варненска детско-юношеска опера, студио и школа “Балет, балет “Вива денс”, театралните школи “Вълшебната завеса”, “Глобус” и “Златното ключе”. 

Общинският детски комплекс е най-големият център в страната, разполага с 34 школи, 40 преподаватели и в него се обучават около 2700 деца от 5 до 18 г. в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. 

(Visited 39 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close