Мелис от Варна има нужда от нашата подкрепа, за да живее пълноценно!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Зов за помощ отправи в социалните мрежи майката на 15-годишната Мелис от Варна, научи Youth Street Vatna.

Момичето има тежко гръбначно изкривяване и се нуждае от спешна оперативна намеса, за която са нужни около 55 000 лв., но сумата е непосилна за семейството. Ето какво споделя Sevilcan Useinova в групата За пълноценен живот на Мелис:

“Мили хора, отправям моя апел да помогнете на дъщеря ми!

Дъщеря ми Мелис е на 15 години и през 2018 г. беше диагностицирана с диагнозата ювенилна СКОЛИОЗА. Няма да се впускам в медицинска терминология, но това представлява изкривяване на гръбначния стълб, както и ротация , с неизяснена причина. В нашият случай тогава градусите бяха 50 градуса по COBB в туракалния сегмент и 40 градуса компесаторна кривина в лумбален сегмент. Специалистите , с които се срещнахме препоръчаха операция, тъй като имаше риск състоянието й да прогресира. За нас като родители на едно видимо здраво дете, това беше недопустимо.

След проучване се насочхме към Шрот терапия съчетана с корсетолечение. Шрот упражнения, специализирани лагери, корсети и рентренови снимки. Това е нашият живот вече няколко години . Имахме известно подобрение , но за кратко. За съжаление въпреки усилията ни градусите на кривите се увеличиха на 60 – туракална , 42- лумбална крива. Четирите хирурзи , с които се срещнахме и консултирахме (чуждестранни и бълкарски) настояха за FUSION операция. В противен случай , поради деформирането на прешлените и изменя в гръдния кош , може да доведе до ограничаване на правилното функциониране на белите дробове и сърцето, изтръпване на крайниците, болки и т.н. .

Операцията FUSION е тежка и продължителна, но това е единствената възможност на дъщеря ми да има изправен гръбнак, както да води нормален и пълноценен живот.

Много деца от България бяха оперирани успешно в Германия от доктор Тробиш и екипът му (световно известен в областта). Това ни подтикна да се свържем и ние с клиниката Eifelklinik St. Brigida и да потърсим лечение за нашето дете. След няколко консултации получихме оферта и шанс за най – добрата възмоност за детето ми (ще се обхванат възможно най- малко прешлени , само в бластта на торса) . За сравнене, други спецаилсти ни предложиха да обхванат почти целя гръбнак, което ще огранчи изключително много подвижността й .

Сумата за тази операция е 28 238,19 € , която е непосилна за нашето семейство. Това ни принуди да стартираме кампания за набиране на средства.

На никого не пожелавам да премине през подобен път. Знам в каква трудна ситуация живеем. Ако не можете да дарите, просто споделете този пост.

По-долу е и информацията за дарение.

Уверявам ви, че средствата, които дарявате са предназначени единствено и само за възстановяването на Мелис . Всяка вноска по дарителската сметка по банков път е освободена от такси.

Може да дарите и на пладформата

https://pavelandreev.bg/campaign/da-pomognem-na-meli-da-ima-palnocenen-jivot

Убедена съм, че ще постигнем желаната цел благодарение на всички вас !

Благодаря Ви от цялото си сърце!

Нека да помогнем на Мелис да има пълноценен живот!”, гласи коментарът на притеснената майка.

Всеки, който желае да помогне, може да дари средства ТУК:

Дарителска сметка : Банка ОББ

Сметка: BIC КОД : UBBSBGSF

IBAN: BG29UBBS80021052446050

Титуляр: Мелис Метинова Хасанова

Валута: BGN

(Visited 21 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close