Международно обучение на млади творци „Микс медия и материя“ предстои във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Международно обучение на млади творци  „Микс медия и материя“, предстои във Варна, съобщиха от Сдружение “Наш свят”   

Водещ на обучението “Creative problem solving and using illustration and mix media in live performance” е проф. Андрю Кулман, награден илюстратор и преподавател по графика и визуална комуникация в Бърмингамския университет, Великобритания;

Гост лектори са д-р Надежда Джакова, уредник на Музей за съвременно изкуство САМСИ  и д-р Ива Панева, режисьор и интердисциплинарен артист.

Обучението, което ще трае пет дни, от 1 до 5 юни, включва следните модули:

Последни тенденции в графичното изкуство, илюстрацията в пост модерния медиен свят, сътрудничество с други артисти, музейна експозиция на произведениятa, пърформанс и медия.

Обучението завършва с финален групов арт инсталационен пърформанс.

Участници в него ще са млади творци на възраст 18-35 години с творческа насоченост в графика, илюстрация, видео арт, пърформативно изкуство.

Отделните произведения на изкуството, създадени по време на семинара под ръководството на проф. Кулман от Великобритания, ще бъдат показани в инсталация на тема “Микс медии и материали в пърформанс.”

Ето и малко повече за преподавателите в обучението:

PROF. ANDREW KULMAN

Главен преподавател и професор по графично изкуство в Бърмингам Сити Юниверсити (Birmingham City Univeristy) и Роял Коледж оф Арт (Royql College of Art). Носител на награда “Илюстратор” Има 30 години опит в индустрията. Отговаря за разработването на курсове в Училището по изкуство и иницииране на няколко outreach програми за университета. Преподава по Илюстрация и изнася лекции на няколко следдипломни курсове докторанти. През 2014 г. Проф. Кулман създава Parkside Press, за да произвежда малки стартирани публикации и плакати. Проф. Кулман е спечелил награди като Жълтия молив (D&AD) и наградата V&A. Той излага работите си в няколко лондонски изложби, RCA Secret в галерия Дайсън Лондон и 175 години пощенски печати в House of Illustration, Лондон.

Andrew Kulman | LinkedIn

НАДЕЖДА ДЖАКОВА

Доктор, изкуствовед и куратор. Завеждащ филиал Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство към Националната галерия. Изследователска дейност: работа с публиките в художествените музеи; съвременни художествени практики; арт мениджмънт; съвременна живопис и фотография. Има реализирани над сто изложби, инициатор на проектите „Автобиография”, „Театър в музея”, „Пространство-публика”.

Изнасяла е лекции за съвременно изкуство в България, Германия, Великобритания, Русия и Китай. Гост-лектор в УАСГ. Член на AICA.

Надежда Джакова – Платформа за изкуства (artstudies.bg)

Петдневният уъркшоп е с цена 180лв.

Участниците ще получат сертификати от Сдружение „Наш Свят“ .

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close