Медитация в Морската градина помага да преборим стреса и агресията

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последователите от Варна на духовното учение Фалун Дафа, тръгнало от Китай, събират подписка в защита на съмишлениците там, които са гонени и тормозени, сподели за YouthStreet Диян Данаилов, организатор на групата.

“Практиката е започнала в Китай през 1972 година и от тогава близо 100 милиона са последователите й по света. Първоначално е приета много добре, тъй като развива тялото и духа, но впоследствие тогавашния министър-председател почувствал заплаха от влиянието на набиращото скорост учение и затова подложил на репресии всички, които го практикуват. Притеснението дошло от това, че тези хора са свободни по дух и не могат да бъдат контролирани и мачкани като тълпата. Така тези хора са подложени на преследване, вкарват ги по трудови лагери, измъчвани и изтезавани са много жестоко. Карат ги да работят по 16 часа дневно без заплащане. Голяма част от евтините китайски стоки са изработени именно от тези хора. Мащабите на това преследване стига до това, че тези хора, които вследствие на тренировките си, имат много здрави тела, те са превръщани в донори банка за органи”, разказа Диян.

Гергана живее във Варна от една година и е сред хората, които медитират с групата, като това и помага да овладява стреса. “Това се практикува в много държави, но никъде не е така преследвано”, споделя тя.

Всеки може да се включи в групата, която медитира в Морската градина на Варна или да подкрепи подписката им, когато ги срещне там. Фалун Дафа, познат и като Фалун Гонг, е духовна практика, която милиони по света избират да бъде част от живота им. Произхождаща от будистката традиция, практиката се състои от два основни компонента: самоусъвършенстване чрез изучаването на лекции и плавни упражнения с медитация. Системата от вярвания на Фалун Дафа предлага възможността за духовно израстване чрез дисциплина в практиката. Ученията насърчават начинаещите да изоставят нездравословни привързаности, докато се стремят да съобразят живота си с основополагащите качества на вселената: Истинност, Доброта и Търпение.

Хората, които практикуват Фалун Дафа, често откриват, че той променя живота им. Мнозина подобряват удивително здравето си, придобиват повече енергия и яснота на съзнанието, а стресът им намалява. Нещо повече – много практикуващи са открили във Фалун Дафа дълбоко удовлетворяващ духовен път.

Първоначално Фалун Дафа се преподава в Китай от г-н Ли Хонгджъ, учителя (или “майстора“, в съответствие с азиатските традиции) на практиката. Днес Дафа вече се практикува в над 80 държави, а ученията на г-н Ли са преведени на над 40 езика. Основната философия на Фалун Дафа е представена в книгата “Джуан Фалун“.

Фалун Дафа се преподава безплатно и е достъпен за всички.

Повече вижте във видеото!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close