Мащабна акция за събиране на капачки се проведе във Варна, целта – детска линейка!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Мащабна акция по събиране на капачки за закупуване на детска линейка се проведе вчера във Варна.

Владислав Николов е инициатор и председател на първата кампания за събиране на пластмасови капачки в България в помощ на недоносените бебета под надслов “Аз Вярвам и Помагам”, която стартира от град Варна през 2015г.

Ето какво съобщава той в информация до медията ни преди старта на кампанията:

“50 000 лв от дарения за един ден!? Да, това ще постигнем! По време на събитието очакваме да преминат над 20 000 души, а в края на деня да са събрани за рециклиране около 40 тона капачки. Тази година определихме като цел да съберем средства за закупуването и даряването в Спешна помощ в град Варна на първата Детска линейка, която по информация от лекарите специалисти ще се ползва между 5 и 7 пъти в денонощието!

Припомняме, че до този момент в последните 7 години заедно с хиляди хора сме събрали и предали за рециклиране над 176 тона капачки, а със събраните средства сме закупили и дарили 22 значими медицински апаратури, които са помогнали и спасили хиляди детски животи. Благодаря на всеки, който подкрепя кампанията, събира капачки и стотинки с което ни помага да спасяваме детски животи!”, сподели Владислав Николов.

Какво коментира пред репортера ни Никол Кръстева инициаторът на благородната кауза по време на събитието вчера, както и доброволци в кампанията, вижте във видеото!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close