Малчугани от Варна научиха по забавен начин колко е важно да пазим морето

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

В края на лятото, със съдействието на община Варна, децата от още десет детски градини в мoрската столица получиха възможност да видят едно истинско “морско“  театрално представление.

“Спасеното море“ е жизнерадостен и поучителен театрален спектакъл на тема: “Опазване на Черно море от замърсяване с пластмасови и други отпадъци“. Автор и режисьор е Димитър Павлов, а спектакълът  е част от екопроект на режисьора “Да спасим заедно Черно море“, реализиран с подкрепата на Национален фонд култура.

В изпълнение на проекта в началото на лятото бяха изиграни първите десет представления за огромна радост на стотици малки варненчета. Те имаха възможност освен представлението да разгледат и тематична фото изложба, която е  част от проекта, както и да отразят в собствени детски рисунки своите впечатления и емоционално отношение към видяното в представлението и изложбата.

“Целта на спектакъла е децата да усетят от най-ранна възраст необходимостта да опазват чистотата на любимото Черно море и природата. Желанието ни е това да се постигне не с дидактично размахване на пръст, а със средствата на изкуството –  приказен сюжет,  ярки образи и динамични ситуации.  Важно е и включването на децата в сценичното действие. Те активно съпреживяват случващото се на сцената и подкрепят своите любими герои, като им “помагат“ да опазят от замърсяване или унищожаване морето – техния дом. Надяваме се, че емоционалното въздействие на спектакъла ще помогне за правилното екологично възпитание на децата и ще помогне да израснат като истински приятели и пазители на морето и природата!“, сподели режисьорът Димитър Павлов.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close