Малчугани и родители се забавляваха с инициативата “Спортувам с татко” на ДГ “Валентина Терешкова”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

За малчуганите от ДГ 44“Валентина Терешкова“ във Варна миналата седмица се оказа изключително вълнуваща, наситена с много усмивки и неочаквани спортни предизвикателста. Заедно със своите бащи те участваха в разнообразни спортни дейности от инициативата на детската градина “Спортувам  с татко“.

Над 80 спортни тандема от деца, бащи, дядовци и батковци се включиха с голямо желание в състезанията, а майките ги подкрепяха през цялото време с възгласи и ръкопляскания.

В продължение на няколко дни откритите футболни игрища на Спортен кът в Парк “Аспарухово” и до сградата на Кметство “Аспарухово”, кънтяха от веселата глъч на отборите от “Лъвчета“, “Многознайко“,“Бърборино“ и “Меч Пух“. За най-малките 3-4 годишни състезатели от “Слънчице“ и “Мики Маус“ удачно беше избрана познатата спортна площадка в самата детска градина.

В игрите бяха включени, както разнообразни спортни дейности като бягане с препятствия, скачане с чували, управление на тротинетка, мини футбол, катерене и мн. др., така и игри за добро настроение.

Учителите се бяха погрижили да няма никакви организационни проблеми – от украсата и “безпристрастното съдийство“ до забавата в игрите и наградите за всички състезатели.

“Победители за нас са всички участници, които спортуваха за здраве и преживяха щастливи моменти със своите деца. С тази инициатива на нашия екип искаме да подчертаем значимата роля на бащата в личностното пълноценно израстване на детето и да провокираме бащите да бъдат по-активни в живота на детската градина”, сподели директорът на детската градина Анна Константинова.

“Спортувам с татко“ е първата инициатива от юбилейната програма  “60 години ДГ “Валентина Терешкова“ и е включена в новия проект на институцията по Национална Програма “Хубаво е в детската градина” на МОН.

Проектът е насочен  към подобряване комуникацията между деца, родители и учители и споделяне  на иновативни практики за насърчаване двигателната активност на децата и семействата им.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close