Максим Ялнъзов – Симба от Варна: Артистичен, харизматичен и “Все по-далеч” напред по пътя на успеха! (ВИДЕО)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Артистичен и харизматичен, Максим Ялнъзов е сред музикалните находки на Варна, с които не само морската столица, но и България може да се гордее. Не случайно талантливият изпълнител гостува в рубриката “Бодлив или щастлив” на Youth Street Varna, в която представяме едни от най-успешните млади хора.

Да общуваш с Макси винаги е удоволствие, но конкретният повод за нашия разговор е неговата първа авторска песен, невероятната балада “Все по-далеч”.

Родителите на Макси откриват, че той има талант по много интересен начин. Още в бебешката количка детето започва да копира мелодия, изпята неволно от баща му. След няколко години започва и по-целенасочена работа с него и така малчуганът попада в необятния и красив свят на музиката.

“Обичта ми към музиката не е спирала да се гради и в момента съм може би в най-върхова точка с появата на първата ми авторска песен. Това, което остава скрито за публиката е трудът всеки ден. Често усещам умора, благодарение на всички усилия, които полагам, за да се развивам. Ходя на актьорско майсторство, танци, пеене, пиано, китара, но за мен този труд е нещо много специално, то е нещо, което обичам, то ми е полезно. Аз искам да се занимавам с музика до края на живота си!

Когато се развиваш чрез това, което обичаш, това превръща труда ти в приятно изживяване. Това, което не знаят хората за труда на един изпълнител е, че зад него стоят много амбиции, но имного съмнения в себе си, опит да се самодокажеш.

Баща ми е куклен актьор, преподава в ОДК – Варна, майка ми също е много артистична, екстровертна личност, така че генът е голяма част от моите артистични заложби. Те никога не са ме карали насила да върша нещо, не са проявявали свръхамбиция.

Аз съм човекът, който цял живот си поставя много високи летви. Когато не мога да постигна това, което съм си набелязал, се самоизяждам. Перфекционист съм и това не идва от родителите ми, те са далеч по-умерени от мен. Провалът ме плаши, плаши ме това да не съм достатъчно добър и това да не съм дал максимума от себе си“, споделя Максим.

Макси е популярен с изявата си в мюзикъла “Цар Лъв” на сцената на Варненската опера, където брилянтно влиза в ролята на Симба. Какво носи обаче в себе си от качествата на своя герой?

“Със сигурност нося много качества, които Симба носи. Затова има и толкова специална роля за мен. Има и друга причина. През 2019 година аз озвучих главната роля във филма, който беше анимация. Две години по-късно се появи кастинг за ролята в Държавна опера Варна, няколко месеца след премиерата ми в мюзикалите в ролята на Чаплин.

Явих се, спечелих кастинга и играх на много големи сцени. Ролята на Симба ми донесе много успехи, това е първата ми важна роля като артист.

Симба е амбициозен, забавен, лидер, обича да се забърква в неприятности, обича да преследва идеите си, игрив е, обича семейството си, обича баща си и има много качества, които аз притежавам, затова припознавам себе си в него”, споделя Макси.

Наскоро Максим спечели сърцата на малчуганите като водещ на “Първолашка чуднотека”, където заедно с чаровниците Роси и Стаси анимираха програмата, с която Община Варна зарадва първолаците и техните родители на 15 септември в Двореца на културата и спорта.

Как младият изпълнител стига до първата си авторска песен, която вече всички си припяват като неоспорим хит?

“От 12-годишен правя опити да правя музика. Текстове от скоро се опитвам да пиша…Музата идваше по различен начин, но никога не съм смятал, че ще завърша дадена песен. Може би не ми е било времето. Две години по-късно, на 14 години, дойде едно чувство за това, че съм готов. Седнах на пианото, представих си една история, по нея написах хармонията, т.е акордите, по тях създадох мелодията. Впоследствие тази история беше предадена чрез текста на песента, който е дело на моята майка Йоана Кесова. Това не е случайно, защото тя ме познава изключително добре.

В представите ми за дебютна авторска песен си представях първо един стойностен текст, който на тази възраст ще ми е много трудно да напиша, но създаден от човек, който знае какво искам, знае как работя. Смятам, че моята майка успя да предаде перфектно в думи моята история.

След като бяхме готови, се обърнахме към Валери Костов, изключителен музикант, джазмен, аранжор от Пловдив, който е работил с едни от най-големите звезди на българската сцена. Той се справи превъзходно с аранжимента и сътвори инструментал като за филмова музика много по-добре, отколкото аз можех да си го представя в този момент. Цялата песен се роди в рамките на няколко месеца, докато я запишем, докато снимаме видеоклипа.

Реализацията на видеото, е благодарение на подкрепата на Фонд “Култура” към Община Варна. Заснемането е на големите професионалисти Драгомир Димчев и Петър Димов. Моделът, с който заснехме клипа, се казва Габриела Ганева, ученичка на моята вокална педагожка Мила Маврова и има опит като изява на сцена.

Снимахме на много красиви места и смятам, че се получи един красив клип. Не мога да пропусна заслугите на моя баща, Димитър Ялнъзов, който режисира видеото, а сценария написахме заедно”, разказва Макси.

Как приема критика Максим, след като е толкова взискателен към себе си ?

“Ние, хората на изкуството, искаме всички да ни обичат или поне да проявяват някакво уважение. Получих много положителни отзиви за песента и само един хейт. Но, макар и да беше от човек, който не значи нещо за мен, ме гложди въпросът: “Какво не му хареса? Какво не направих, какво не достигна?

Трудно понасям критика, дори и градивна. Въпреки това, тя ме амбицира и мотивира да се развивам. Страхувам се от провала, страхувам се от посредствеността, затова за мен всяка една критика е намек за тези неща.

С помощта на моите родители, които се явяват психолози в случая, се справям с това. Срещал съм и омраза, но с времето се справям с нея”.

Питаме Макси нужна ли е известна доза агресия, за да пробиеш в родния шоубизнес?

“Често съм чувал, че трябва да си нахален, за да те забележат, че скромността е само за хора, които нямат други качества, но не съм съгласен с тази философия. Смятам, че скромността е красота.

Не мисля, че трябва да демонстрираш, да се фукаш, да се вреш на хора, които могат да ти помогнат. Според мен, ако имаш талант, полагаш достатъчно труд, това трябва да е основното, което да движи твоя успех. Смятам, че по този начин ще се случат нещата при мен”, заявява младият изпълнител.

На финала на нашия разговор Максим пожела да благодари още на човекът, записал челото на авторската му песен – Милан Каранович, човекът на ударните инструменти – Георги Дачев,, на вокалните педагози Мила Маврова и Зоя Желева, на приятелите, които са до него и го подкрепят. Според него 70% от успеха си дължи на своето семейство и 30% на своето трудолюбие, а взети заедно те са дело Божие, смята Максим.

Вярвам в силата и в това, което ни е създало, както вярвам, че то е с мен и ми е дало много!

Благодарен съм и знам, че тази сила действа чрез моите родители и качествата, които имам, в нещата, които ми се случват в живота. Когато благодаря на всеки един човек, аз смятам, че той е част от тази сила”, допълни Максим Ялнъзов.

И пожела на младите хора: “Слушайте по-интелектуална музика, която да ви възпитава по някакъв начин, не само да ви кефи! Има много стойностна музика, която минава метър, не се забелязва, а толкова заслужава да бъде чута. Пожелавам ви да сте здрави и да сте успешни в това, с което се занимавате. Пожелавам ви да получавате толкова обич от близките си, колкото аз получавам!”

Повече вижте във видеото, в което асистент е сродната душа на Симба – малката Карли!

Припомняме и още едно забавно видео, в което Макси се справи брилянтно!

Този репортаж е част от проекта “Бодлив или щастлив” на СНЦ “Пресклуб Варна” и се осъществява с подкрепата на Фонд “Култура” към Община Варна в направление “Медийни проекти”.

(Visited 229 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close